Dagbok

Stallets dagbok

En minst sagt stressig dag. Vi hade som vanligt träning av hästar och all stall och hästskötsel. Förutom detta en del förberedelser med packningen inför Dubai då en fullständig packlista på engelska med vikt och värde på alla saker skulle göras klar och skickas in. Detta var dock ingenting mot vad som skulle komma.
På förmiddagen ringer hon som är den svenska samordnaren av Dubairesan och meddelar att ett av Timo Nurmos prov måste tas om och skickas in till Tyskland. I det läget blir man först stressad, men sedan effektiv och börjar kolla upp snabbast möjliga fraktsätt, tiden är ju minst sagt knapp innan avgång. 
Efter en stund återkom hon och sa att för att det här ska bli rätt så tas ett annat sorts prov istället som en veterinär måste ta (med blodprovsrör hade det gått enklare att ta provet). 
Nu följde ett jagande av veterinär och när jag till slut lyckats boka en distrikstveterinär så visade det sig att det behövdes en halskamera, så klinik var det enda möjliga. Som tur var så var Kurre lite av en slump på plats och kunde köra och vi fick tid direkt hos Mälarkliniken. In med hästen i transporten och full fart dit, provet togs snabbt och sedan åkte vi tillbaka igen.
Efter mycket efterforskning hur provet skulle skickas (det var ytterligare en häst på Bro som fick ta kompletterande prov) så blev till slut proverna utkörda direkt till Arlanda och åkte med i FedEx plan nu ikväll till Tyskland, så enligt dem är de levererade imorgon bitti. 
Jag vet inte hur många timmar och hur mycket energi detta tog, men nu hoppas jag att allt ska fungera och att det inte är några tveksamheter. 

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1