Dagbok

Stallets dagbok

Så var det måndag och ny vecka med mycket att göra. Dagen efter resa är det alltid lite efterarbete som behöver göras, transporten ska städas och fixas samt all uppackning av grejer vi har med oss. När man kommer hem mitt i natten så orkar man inte riktigt ordna allt det där då utan det får vänta till morgonen efter.
Annat som var extra jämfört med förra veckan är att vi nu har våra nya åringar att ta hand om och vi hyr två boxar i annat stall för att få plats. Det brukar ta någon dag innan man hittar det rätta, optimala arbetssättet att sköta hästar som inte står i vårt ordinarie stall. Det ska ju släpas dit både foder och skottkärra för mockning mm varje dag, så det gäller att organisera det på ett bra sätt.
Angående arbetet med åringarna så tycker jag inte man behöver kasta sig ut och slänga på dem en sadel, det är bättre att de får mentalt landa lite först. Igår var de ute på en liten promenad, idag var de ute i hagen tillsammans hela förmiddagen och de verkar trivas fint ihop. Imorgon tänkte vi börja introducera longering och det ska bli spännande att se dem röra sig liter mer.
Dagens vanliga träning gick bra även om det totalt spöregnade stora delar av förmiddagen och då menar jag verkligen spöregnar. Det var som en vägg av regn när det var som värst, galet mycket! Rakbanan höll utmärkt trots så mycket nederbörd, dirttracken klarade sig klart sämre trots att det är likadan sand på båda banorna. Det är något att fundera över för de banansvariga inför höstregn och kommande vinter, att få till banor som tål vatten och tillåter genomrinning ordentligt.
Imorgon är det en del raskare träning igen.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1