Dagbok

Stallets dagbok

Det blev en lång dag det här, men en bra dag!
Morgonen började med träning tidigt, lite av en specialdag där mockningen gjordes en del under tiden och det sista när alla hästar var färdigtränade. Detta för att vi skulle ha hunnit rida så många som möjligt innan visningen av åringarna började. Jag hann se de flesta hästarna innan kl 9, men de som var kvar att träna efteråt hann jag också se genom att åka ner precis när de skulle träna och så tillbaka direkt. Genomförbart tack vare att auktionen hölls på Bro Park och det var nära emellan.
Den här morgonvisningen är bra tycker jag. Där visas hästarna i nummer ordning sex hästar i taget när de går runt tillsammans i en större volt. På så sätt fick man enkelt en överblick av samtliga hästar på ett smidigt sätt. Sedan är det klart att man tittar närmare och noggrannare på hästar man är genuint intresserad av, men det känns skönt att veta att man inte har missat någon som stack ut som en extra fin individ.
Det blev sedan två inköp för oss och jag är otroligt nöjd med båda dessa hästar. 
Nr 27 heter Snowfoot och pappa är fina Footstepsinthesand. Att ha utländska och dokumenterat bra hingstar som pappor på svenskfödda avkommor har ju varit ett vinnande koncept i väldigt många fall.
Han har allt man ska ha; snygg och välbalanserad i kroppen, korrekt i benen och ett klassigt och coolt psyke. Skrittar och rör sig precis som man vill att de ska göra, lätt och fint. En häst jag verkligen fastnade för direkt när jag såg honom.
Han har också en bra uppfödare i Sigfridssons som i år verkligen har slagit igenom med massor med framgångar vilket är dem väl unt då de har gjort en ordentlig satsning på avel.
Ärligt talat så trodde jag han skulle bli minst dubbelt så dyr som han blev, 105 000 kr är ett rent fynd!
Nr 28 heter Double Down (och kallas för Frankel!) och honom såg vi för några dagar sedan då vi besökte Eva Isacsson-Sjunessons stuteri och kollade in alla åringar där och han framstod direkt som en högintressant häst som vi förmodligen skulle kunna köpa till ett bra pris.
Hans mamma Double End var tidig, snabb och bra och hade 81 i hcp och fina insatser i flera storlopp. 
Han är en mindre och kraftfull typ som nog blir ganska tidig och hans bästa egenskap är hur bra han rör sig, skritten är femstjärnig. När man ser en häst skritta så säger det väldigt mycket om hästens förmåga att röra sig, det visar på smidigheten och motorn bak. Vi fick honom för endast 20 000 kr och även där var det klart under vad han borde kosta, till stor glädje för oss så klart.
Båda dessa hästar kommer säljas i andelar om tio procent och uppåt och försäljningen av andelarna har redan börjat. Är man intresserad av att veta mer eller vara med så kontakta Caroline snarast möjligt då vi jobbar på att sälja klart dem så snabbt som möjligt.
Utöver dessa så bjöd vi större pengar (300 000 resp 350 000) på två hästar, men som drog iväg i pris för mycket för att det skulle kännas som rätt pris. Det kommer fler auktioner utomlands framöver också och då kan man köpa där istället.
Under dagen har nu morgondagens starthästar åkt till Malmö och resan har gått bra. Imorgon bitti flyger jag ner (och hem) för att vara med på tävlingarna naturligtvis.
Jag har uppdaterat med kommentarer angående deras chanser och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5) och har fyra vinnande avkommor i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1