Dagbok

Stallets dagbok

Varje dag när vi sätter igång arbetet på morgonen så är det vissa rutiner som ska följas och det är lite av full fart direkt. Det är lite så där som "okej, nu kör vi" och så sätter man igång.
Imorse när vi kom så var det strömavbrott på hela stallbacken och mörkt. Man kommer liksom av sig. Ingen walker, det var det absolut största hindret (även om nog några tyckte att inget kaffe var lika illa...). Alla hästar går i walkern varje dag och speciellt för de hästar som inte rids för dagen så är den väldigt viktig.
Eljouren kom in ganska snabbt (felet låg egentligen hos Eon, men deras problem hade gjort att en av våra centraler löst ut) och första besked var att elen skulle vara tillbaka vid 9.15. Sedan blev det uppskjutet till innan kl 12 och när klockan var 11.35 så slogs allt på igen till vår stora glädje. Vi kunde få ut de hästar som var nödvändiga på wallkern, hade den inte kommit tillbaka så hade vi fått putta runt maskinen själva (det har vi gjort när den varit trasig tidigare och det är inte så skoj, jobbigare än man tror). Nu slapp vi det och det var vi minst sagt glada för.
En del raskare träning idag. De som gick fortast var:
Approach- ensam på dirttracken i mycket raskt tempo lätt hela vägen.
Dhakota och Chizhou- snabbjobb tillsammans på rakbanan
Timo Nurmos och House in Order- snabbjobb tillsammans på rakbanan
Space Dragon och A Ragman- gick tillsammans och detta var inte snabbjobb, men precis snäppet under.
Utöver dessa så var det en del blandad träning med flera hästar som gick i goda tempon, några på dirttracken men de flesta på rakbanan.
Det blev en väldigt trevlig dag i stallet med många ägare på plats. Vid fikat så hade Maria (Esberg) som är med och äger Shylock tagit med två magiskt goda tårtor, för att fira hans seger och de gick åt fort kan jag säga... Det var roligt att vi var så många idag, nu under sommaren har ju många varit bortresta och även om inte alla var på plats idag så märks det att det börjar bli höst och slut på semester för många.
Imorgon hade en ledig dag varit välbehövligt, men istället blir det tidig uppgång för att flyga till Göteborg. Där kommer vi i Fullmäktige bl a rösta om Vintergaloppen och det är ju ett väldigt viktigt beslut. Jag kommer uppdatera här så fort beslut är klart!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1