Dagbok

Stallets dagbok

Tidig uppstigning imorse och så begav vi oss ut till Meydan för att kolla runt och titta på morgonträningen. Återigen var det regn, men vi åkte ut i alla fall. Normalt sett är det fullsmockat med folk som bevakar hästarnas träning och intervjuar tränare och jockeys. Nu var antalet personer på plats kraftigt decimerat, vädret gjorde att den där trevliga känslan att stå där och titta försvann. Vi stod där en stund i regnet, men sedan förflyttade vi oss inomhus och kunde även titta lite på hästarna uppifrån den gigantiska läktaren.
Banan arrangerar alltid Breakfast with the stars torsdag morgon som brukar vara något helt extra. Då dukas det upp en massa bord ute med frukost och det står kockar precis överallt och lagar allt möjligt man kan tänka sig. Samtidigt intervjuas jockeys, tränare och andra intressanta personer. Det är en jättetrevlig stämning med folk som minglar och med lite roliga uppträdanden runtomkring, t ex jonglerare.
Men hur bra man än gör ett sådant här arrangemang så rår man ju inte på vädret och alla fina bord stod där övergivna ute i regnet. Snabbt hade arrangören flyttat in allt detta inomhus och det är gott om plats och möjligheter inne också. Det blir dock inte alls samma stämning och upplägg som vanligt, så det var ju väldigt tråkigt för dem när de satsar så mycket på det här.
Vädret förbättrade sig i alla fall under dagen och vi hann med att kolla in och handla lite i de gamla delarna av stan, där alla marknader finns. Imorgon hoppas jag på lite sol också!
På hemmaplan gick träningen fint enligt rapporter, idag var det mellantempon för de flesta även om några hästar cantrade på i snabbare tempon. Imorgon är det raskare träning inplanerat.
Årets första startanmälan var det idag. Vi startanmälde de tre hästar som var anmälda: Himalaya, Stureplan och Australian Open. De har alla sett fina ut i träningen och även om de inte är i toppform (vilket vore märkligt innan ens säsongen har börjat) så bör de vara klara för ett första lopp för året. Dock vill vi så klart se att de jobbar tillräckligt bra imorgon, att de verkar redo. Rapport kommer naturligtvis som vanligt under morgondagen!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1