Dagbok

Stallets dagbok

Även idag blev det travturer och ska man ha hästar till start första tävlingsdagen så börjar det brådska en del. Det är ju bara drygt två veckor kvar till säsongspremiären och än har inte dirttracken öppnat. Nu är senaste budet att den öppnar på torsdag, många väderomslag den senaste tiden har försenat öppningen en hel del.
När det gäller vintergaloppens vara eller inte vara så tycker jag att just detta är ett ganska viktigt argument. Att låta banan ligga hela vintern och frysa ihop verkar inte fungera så jättebra, det tar en väldig tid innan den är upptinad och redo att tränas på. Våra breddgrader och väder gör att det vore en stor fördel att hålla igång banan även under vinterhalvåret.
Läser man på Svensk Galopps sida (artikeln Rapporter om dirttrackbanan) om de olika alternativen vi har att välja på så tycker jag en sak låter väldigt spännande; att lägga värmeslingor under banan. Det skulle ju vara fantastiskt att ha en sommarbana året om, att slippa lösa och tunga vinterbanor vore en dröm. Kanske kan man även slå på värmen vid enstaka tillfällen under övriga året om det t ex regnat väldigt mycket och man vill torka ur banan? 
Fler fördelar kommer med det här förslaget, vi skulle då göra vårt eget gödselbrännverk vilket är något Svensk Galopp har haft på agendan i många år, redan på Täby Galopp långt innan flytten var det på gång. Det skulle göra att istället för att betala för att få gödseln bortförd så skulle den ge en intäkt. Självklart är det då en investering som måste göras, men över tid skulle det ge ett plus istället för ett minus och dessutom ovärderliga fördelar med en sommarbana året runt. Ett alternativ som är väl värt att utreda närmare! På Svensk Galopps årsmöte den 13 april är det meningen att frågan om vintergaloppen ska tas upp och det finns mycket att diskutera.
I natt ska bli den sista natten på ett tag (väldigt långt tag förhoppningsvis...) med minusgrader och till imorgon borde rakbanorna kunna vara bra. Normalt sett har vi lugn dag på onsdagar, men går det att träna på imorgon så blir det istället en dag med full aktivitet, det gäller att passa på när förutsättningarna är bra!



Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1