Dagbok

Stallets dagbok

Ny vecka och det var kyligt imorse. Verkar ju tyvärr som att det ska vara kallt på nätterna ett tag framöver, men viktigast är ändå att banorna klarar sig bra och det hade de gjort, de kändes utmärkta. Hästarna var pigga och glada, lite som vanligt faktiskt och träningen gick fint och flöt på bra.
Sedan vid lunchtid så följde vi med spänning via tvn långköraren "Dokusåpan Regeringen" som verkar ha många avsnitt kvar än... Jag avstår från att kommentera vad jag tycker om några av deltagarna (dvs partiledarna), men att det är en cirkus är nog de flesta eniga om.
Nu fortsätter vi den här genomgången av hästarna, det är ju bara tvååringarna kvar som är fyra stycken och här kommer de första två som båda är svenskfödda:
Dhakota (hingst 2 år, ägare Stall Bellis)- Hans mamma Dharawal (e Bushranger) hade vi i träning och hon var en riktigt vass och snabb häst. Tyvärr var hon inte helt korrekt i ena benet och därför belastade hon fel och hennes knä höll därför inte vilket alltså inte berodde på dålig hållbarhet utan på en snedbelastning. Hon startade aldrig, men vi vet vilken kapacitet hon hade och vi har stor tro på att hon kommer bli ett mycket bra avelssto. 
Därför var hennes ägare väldigt glada när de kunde göra en uppgörelse som gjorde att Dharawal blev avelssto mot att de istället fick hennes första avkomma som då är Dhakota.
Dharawal står nu hos Annika Stalfelt som bl a fött upp Houston Heat, Cordelia, Holly Society och Hong Kong Star. Dhakota har en lillebror (helbror) som heter Dherby. 
När Dharawal skulle betäckas så fanns det ett antal intressanta hingstar att välja mellan och till slut föll valet på Barocci som då var ett oprövat kort. Efter hans första årgång så känns det som att vi gjorde ett bra val, Barocci hade ju en stark inledning på sin avelskarriär förra året med Jamaica som den som presterade bäst.
Dhakota har inte varit helt enkel att rida in. Sadelvänjning, longering och tömkörning var han jätteduktig med och det var inga problem alls. Däremot själva inridningsmomentet var svårare och med en hel del bakslag. Han är fortfarande inte helt pålitlig även om det gått framåt mycket och han har kommit så pass långt att han kan cantra på rakbanan i sällskap med andra.
Han är precis som sin mamma ett riktigt krutpaket, inte så stor men kraftigt och fint musklad.
Hans storloppsplan för detta år är i huvudsak lopp för svenskfödda eller skandinavienfödda, tex SM, Kriteriet och naturligtvis Breeders. 
Eye For An Eye (sto 2 år, ägare Kurre, Ingalill, Sandra Andersson och Stall Malmborg)- Hon köptes på den svenska auktionen och var en häst vi fastnade för både utseendemässigt och härstamningsmässigt. Mamma Lovely Eyes har lämnat goda avkommor som t ex Glory Days (e Gloria de Campeao) med hcp 81 och Good Eye (e Eishin Dunkirk) med hcp 78. 
Pappa är spännande Wilshire Boulevard som ju både har starka meriter och minst lika stark stam. Detta är hans första årgång avkommor och man vet ju inget än, men känslan är att han kan vara ett starkt tillskott till skandinavisk avel.
Så med en dokumenterat bra mamma och en ny väldigt spännande pappa så kan det här bli något jättebra! 
Eye For An Eye har varit väldigt okomplicerad och lätt att hantera, hela inridningen gick hur smidigt och lätt som helst. Hon har en väldigt fin aktion när hon galopperar och är en lugn och klassig häst i sitt uppträdande.
Precis som Dhakota så siktar vi på storloppen för svenskfödda eller skandinavienfödda i första hand detta år (SM, Kriteriet och Breeders), men skillnaden här är att hon är ett sto och också har några större lopp som bara är för ston som en möjlighet också. 
Båda dessa hästar ser ganska tidiga ut i typen, sedan vet man aldrig om det blir några stopp på vägen så klart. Tror dock det finns bra chans att de kommer till start hyfsat tidigt under tvåårssäsongen.
Imorgon kommer de två sista tvååringarna!

 

 

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1