Dagbok

Stallets dagbok

Så har vi då kommit till de två sista hästarna i den här genomgången som tagit en hel del tid. Återstår gör de två tvååringar som inte är svenskfödda:
A Ragman (hingst 2 år)- Han köptes på den första av årets auktioner i Baden Baden och är en häst med väldigt mycket utstrålning.
Pappa Dawn Approach har ännu bara haft två årgångar med avkommor och haft både Grupp 2, 3 och Listedvinnare. I augusti förra året debuterade hans hittills bästa avkomma Madhmoon och vann direkt och vann sedan i starten efter ett Grupp 2 lopp och har 114 i OR, vilket betyder 97 i svensk handicap.
Mamma An Angel har lämnat flera vinnande avkommor, bl a Adriana som vunnit Grupp 3  och varit placerad både i Grupp 3 och Listed samt varit fyra i Grupp 1 med en tysk handicap på 95 vilket motsvarar samma som svensk. Så han har en syster med mycket starka meriter!
Morfar är Trempolino och utseendemässigt har han verkligen slagit igenom då A Ragman är väldigt lik honom, fux med en rejält stor bläs som syns ordentligt. 
Han har uppträtt väldigt lugnt och klassigt hela tiden, var dessutom lätt att rida in och allmänt okomplicerad och cool. 
Han har en jättefin och lång aktion, en långbent och lätt typ som gör allting väldigt enkelt utan ansträngning.
Vilka storlopp det blir i år beror ju på när han är startklar, men de vanliga storloppen som finns för importer är ju absolut planen, t ex Vinterfavoriternas Pris.
Odöpt (hingst 2 år)- Han är den första häst vi har köpt från Deauville i Frankrike, vilket är en väldigt fin auktion som gett många skandinaviska Derbyvinnare under åren. Han är också den dyraste häst vi haft i vårt stall, han kostade 45 000 euro. Men det är ändå ett rent fyndpris om man ser till härstamningen och att hans pappa Le Havre faktiskt kostar 60 000 euro att betäcka med! 
Le Havre har en hel del Grupp 1-vinnande avkommor och den allra bästa heter La Cressonniere med OR 117, motsvarande 98,5 i svensk handicap. Hon gjorde åtta starter och vann samtliga varav två var Grupp 1, ett Grupp 2 och tre Listed, hyfsat imponerande! 
Det roligaste med det är att hennes morfar är Galileo som ju knappast behöver någon presentation, just nu rankad som världens bästa avelshingst. Vår ännu odöpta tvååring har även han just Galileo som morfar, så att säga att han har stark stam är ingen underdrift direkt. Det är ju fantastiskt roligt att få ha en tvååring med en så här fin stam.
Säljarna hade förväntat sig ett mycket högre pris och återropade honom för 50 000 euro, men på en aktion med över 600 hästar så går inte alla upp till förväntat pris och vill säljarna inte bli stående med dem så är de ibland tvungna att släppa sina åringar billigare, så vi kunde förhandla oss till ett mycket bra pris efteråt.
Han var lätt att rida in och sköter sig utmärkt i träningen, men han är samtidigt en tuff hingst med mycket attityd. När man ser honom galoppera på banan så bara flyter han fram, han ser strålande fin ut. 
Även han siktar på en hel del storlopp i år, men båda hästarna är köpta främst för att vara starka Derbykandidater till nästa år vilket vi verkligen tror att de kan vara. Jag tror dock de gör sig gott gällande redan i år, ingen av dem ser speciellt sena ut. Två väldigt fina hästar som det känns mycket spännande med inför året.
Tanken från början var att sälja dessa två  tillsammans och göra ett specialprojekt med en Racing Club, men vi har tänkt om lite där och kommer göra ägandet mer på ett vanligt sätt.
En sammanfattning av tvååringarna i stallet är att vi har fyra mycket fina hästar och med en bra blandning av två importer och två svenskfödda. Dock hade jag önskat att vi hade några hästar ytterligare och vi får se om det blir några fler inköp på Breeze Up-auktionerna till våren. Det är ju väldigt viktigt att få in nya unghästar varje år för att kunna vara med och konkurrera. Efter en förstörd säsong (om än att den rättade till sig något på slutet efter foderbytet) där vi inte hade några förutsättningar under sommaren att konkurrera i storloppen så är det svårare att få in nya unghästar så klart. När våra hästar vinner och tjänar pengar så ger det ägarna en boost att investera i nya hästar. 
Nu har vi gjort en rätt gedigen genomgång av alla hästar och inför denna säsong så känns det väldigt bra. Vi har mycket fina hästar och rätt förutsättningar i år att göra helt andra resultat och vara med och konkurrera i de allra största loppen. Ett annat mål är att kunna åka till Dubai med ett antal hästar kommande vinter, där har vi så här på förhand flera möjliga kandidater som kan räcka till och inte minst bland unghästarna. Hoppas och tror att 2019 blir ett jättebra år!
Imorgon blir det en bilduppdatering!

 

 

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1