Dagbok

Stallets dagbok

Vi fortsätter genomgången av hästar och nu när de treåriga stona är avverkade så går vi in på hingstar och valacker istället och vi har sju stycken. Här kommer de första två:
Bright Light (hingst 3 år, ägare Stall Skumpa)- Han är vår enda svenskfödda hingst/valack (Chizhou och Perfect Girl Ester är våra svenskfödda ston). Mamma Angel Light var en av de absolut bästa stona i Skandinavien, dubbel Listedvinnare och vann eller var placerad i en radda med fina storlopp. Hon presterade på topp i stort sett hela tiden och var ganska allround på distanser, hon var knappt slagen tvåa i Dianalöpning (1600 m gräs Täby) och vann Jockeyklubbens Avelslöpning (2400 m dt Jägersro). Hon hade 88 i handicap vilket det inte är så många ston som kommer upp till. 
Bright Light är hennes första avkomma och han har mycket att brås på. Pappa är Aussie Rules vilket gör att han inte är med i Breeders, men istället har en mycket stark härstamning som svenskfödd.
Han tog lite tid på sig att bli startklar, men med facit i hand så var det skönt att han inte startade på det dåliga fodret och han var kvalklar i november och gjorde ett mycket fint kval enkelt på en bra tid. Därefter behövde han några veckors träning för att vara redo för start och han gjorde verkligen ingen besviken när han debuterade. Det blev seger direkt och tvåan var en nyimporterad engelsk häst med form och med handicap 74, så det var bra gjort att speeda ner den som debutant och orutinerad.
Han fick 74 i handicap på den insatsen och har nu inför säsongen ett bra utgångsläge. Han är anmäld i en hel del storlopp, men eftersom Jockeyklubbens 2000 Guineas endast är för skandinavienfödda så är det inte bara första mål utan också en av hans bästa chanser så här på förhand. Han är också med i Derbyserien och han är även anmäld i Danskt Derby, som ju endast är för skandinavienfödda. Bright Light kan verkligen få en spännande säsong!
När han kom till oss var han både hingstigt kaxig och något ängslig vilket kan vara en lite svårare kombination. Han har dock blivit både säkrare och coolare och med mera erfarenhet kommer han växa i psyket ännu mer och jag tror han kommer bli ganska omkomplicerad och säker som tävlingshäst vilket han också verkade vara i debuten.
Planen för våren är att starta troligtivs två gånger innan Jockeyklubbens som rids i mitten av juni.
High Max (valack 3 år, ägare Stall Herecomesmax)- Han köptes på auktion i Baden Baden (vi har köpt ganska många hästar där) och hans pappa är Maxios (precis som Daxios, Light Treading och Label Black). Mamman Hello Honey (e Sholokhov) har vunnit och bakåt i härstamningen finns massor med Grupp och Listedvinnare och High Max är hennes första avkomma.
Han hetter Hello Max när han köptes, men döptes raskt om till High Max som låter lite snitsigare. En snygg och cool häst som haft mycket fokus på mat, som många hästar har innan de är igång som tävlingshästar.
Han blev väldigt hingstig och besvärlig under sensommaren, så det blev kastration vilket fick honom att bli enormt mycket trevligare och lugnare samt lätta lite i kroppen.
Han har växt, haft skenben och allmänt inte varit redo. Han har också haft många förkylningar som förmodligen berodde på fodret, efter foderbytet har han varit betydligt sundare.
Ett tag var han lite på gång mot kval, men han har stoppats upp av ovan nämnda saker, mest tror jag han helt enkelt behövde mera tid.
Han gick några riktigt fina snabbjobb i somras och visade imponerande fart, jag tror detta är en mycket bra häst som kan räcka långt i storloppen i sommar. Han är anmälde bl a i Derbyserien och det är hela det programmet vi siktar på till att börja med och även Norskt Derby.
Eftersom han inte är kvalad än så siktar vi på att ha honom redo så fort säsongen drar igång för kval och sedan debut.
Det var dagens hästar det och imorgon fortsätter vi med treåringarna!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1