Dagbok

Stallets dagbok

Idag fortsätter genomgången av hästarna. Vi har sex hästar som är fem år eller äldre, igår skrev jag om tre av dem och idag då övriga tre:
Stureplan (hingst 5 år, ägare Sturekompaniet- Easy)- Startade bara en gång förra året och vann ganska överlägset en Guldhandicap. Sedan blev det lite stopp pga mindre problem som gjorde att han inte kom till start och sedan blev han som de flesta övriga sjuka i halsinfektion som medicinerades i omgångar. Nu med facit i handen så är jag glad för att han inte startade på dåligt foder även om säsongen gått till spillo. 
Det här är en häst som har alla möjligheter att ta steget upp i eliten detta år. Han visade både som två- och treåring att han duger och hästar i hans årgång som han tävlat mot och också slagit har varit framgångsrika förra året, t ex Plata O Plomo, Victor Kalejs, Stricker, Seaside Song m fl. Det var helt klart en bra årgång, hästarna som i år blir fem år.
Planen är att årsdebutera honom ganska direkt till våren och sedan får vi se om vi ska sikta på storlopp tidigt (t ex Pramms) eller om han ska fortsätta i handicaplopp tills han står högre i handicap, nu har han 85.
House in Order (valack 5 år, ägare Stall House)- Inför förra året när han fyllde fyra år så trodde jag att han skulle räcka ganska högt upp i klass, Guld och kanske en bit till. Han gjorde under fjolåret några hyfsade lopp med goda placeringar och gick ganska jämnt och bra mest hela tiden. Dock inte på den nivån förväntningarna låg på, jag hade trott han skulle visa betydligt mer. 
Så efter foderbytet kom han ut och såg ut som en helt annan häst, han joggade hem loppet med 5,5 längd i canter. Där såg vi en skymt av den häst vi trott han kan utvecklas till. 
Han är väldigt allround och funkar på distanser från 1600 meter och uppåt, har gått bra på till och med så långt som 2800 meter förra året. Han är bra på både gräs och dirttrack och har presterat på olika banor i Skandinavien. 
Fyraårssäsongen är oftast den svåraste eftersom hästen inte är helt färdigutvecklad men ändå ska tävla mot äldre kamrater. Så jag tycker att han har alla möjligheter nu som femåring och med rätt förutsättningar att blomma ut på riktigt i år.
Shylock (valack 5 år, ägare Stall Shakespeare)- Som unghäst var han väldigt ofokuserad i loppen och efter kastration som treåring så tog han två raka segrar och visade stor bättring. Det tog sedan tid förra året innan han kom ut och han underpresterade rejält under året av nu känd orsak. 
Efter foderbytet gjorde han ett bra lopp som trea efter en stark avslutning och det var ett finallopp med bra prispengar. I sista starten för i år så blev loppupplägget helt fel, så den starten kan vi bara glömma.
Nu är det upp till bevis när våren kommer att han presterar som han kan och gjort tidigare. Han är ingen arbetsnarkoman direkt, men vi hoppas han i år kan bli en matnyttig häst som presterar betydligt jämnare än förra året och kanske till och med stiger ett snäpp i klass.
Detta var dagens genomgång och imorgon kommer redovisning om de nyblivna fyraåringarna!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1