Dagbok

Stallets dagbok

Här kommer dagens uppdatering i väntan på Fullmäktigemöte som vi har nu på kvällen på Bro Park.
Idag var det igångsättning av tre fina hästar som vilat ett tag; Approach, Beach Road One och Daxios roligt att se dem ridas igen!
Runt området var inte underlaget direkt idealiskt, det var väldigt isigt och halkigt här och där. Det blev så klart bättre när det sandades på morgonen, men kändes ändå inte helt säkert. Därför blev det mera trav och långsam galopp på rakbanan istället och mindre ute på området. Kan väl i stort sett sammanfatta dagen med att alla hästar var väldigt pigga och på hugget överlag. Vi har ju dragit ner träningen till väldigt lugnt tempo från det att dirttracken stängde och om hästarna fick bestämma skulle det gå undan betydligt mera.
Jag utlovade ju en genomgång av hästarna och nu börjar vi med det idag. Jag delar upp det efter ålder och börjar med de äldsta och går nedåt. Idag blir det de hästar som är fem år eller äldre, vi tar några hästar om dagen så här kommer de tre första:
Himalaya (valack 6 år, ägare Stall Silverpilen)- har jag alltid haft stor tro på och han var som unghäst stor och väldigt sen både i kroppen och även mentalt. Trots det hade han en mycket bra treårssäsong och hade 83 i hcp efter det året. Som fyraåring hade han en del problem som gjorde att det tog tid innan han startade och det blev få starter. Han inledde förra året med 82 i hcp, men han är en av de som blev värst drabbad av fodret och fungerade inte alls. Därför kändes det väldigt positivt att han i sista starten för året gjorde en bra prestation som trea där han avslutade fort efter att ha legat mycket långt bak i början. Det var en medveten taktik från oss (att han skulle får ta det lugnt i början av loppet) för att få honom att hitta gnistan igen och få vara stark på slutet.
Han står efter förra året extremt billigt inne i hcp (74) vilket ger bra förutsättning inför året. Jag tror han verkligen kommer dra nytta av en vintervila och uppbyggnad, att få tid att återhämta sig ytterligare.
Han är en riktig stayer och vi kommer sikta på några större handicaplopp under säsongen med honom över extra lång distans. Jag tror han kan få sin bästa säsong hittills i år, nu när han har rätt förutsättningar.
Haweswater (sto 6 år, ägare Stall Haweswater)- är en riktigt hedershäst. Hon är nästan alltid på pengar och när hon tävlar så spurtar hon alltid strålande sista biten över upploppet vilket är ett loppupplägg som är lite roligt.
När vi köpte henne så tänkte jag att hon kommer bli superfin när hon växt klart. Bara det att sedan växte hon inte så mycket mer, så hon är inte stor direkt men med ett hjärta av guld. Hon är ingen världsmästare, men ändå en kul häst att ha som är sund och tuff och klarar att starta på utan problem. 
Hon är klart klassen bättre på gräs och vi kommer försöka ta ut henne så mycket som möjligt på det när grässäsongen är igång. 
Det blev bara en seger förra året, men fyra andraplatser och då ska man också ha i åtanke att hon inte hade bra foder den största delen av året. 
Space Dragon (valack 5 år, ägare Stall Dragon)- När han köptes på Breeze up auktion på Irland så syntes det att detta inte var en tidig häst, att han skulle behöva tid. Att det skulle ta så här pass lång tid trodde vi dock inte. Det var småsaker som stoppade upp hela tiden, hade man vetat att det skulle dra ut på tiden så mycket så hade vi antagligen gett upp. Anledningen till att det tog så länge innan han var redo för debut är nog helt enkelt att han faktiskt inte var klar i kroppen, en extremt sen häst. Tittar man på honom så är han stor och maffig, numera väldigt fint musklad och han har behövt den här tiden.
Så har det varit värt väntan? Efter tre raka segrar så är det svårt att vara missnöjd. För varje gång har han höjts 3-4 kilo i handicap och startat mot hårdare motstånd. Ända har han vunnit lättare och lättare, senast var det mycket enkelt och man ska också ha i åtanke att han har bara startat fyra gånger någonsin och utvecklas fortfarande för varje start. 
Alla segrar är över 1200 meter, men vi kommer nog testa lite längre också så småningom, kanske upp till 1600 meter. Testa gräs blir också intressant, det tror jag också kan passa.
Nu återstår att se hur långt upp i klass han kan ta sig, det blir spännande.
Imorgon skriver jag om övriga tre hästar som är fem år! 

 

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Vi köpte på den svenska auktionen följande två åringar:
  Nr 27 Snowfoot e Footstepsinthesand- Arley Hall/Excellent Art     inköpspris: 105 000 kr
  Snittpriserna på avkommor efter pappa Footstepsinthesand ligger internationellt på dryga 43 000 euro!
  Nr 28 Double Down e Zaahid- Double End/ Lilbourne Lad      inköpspris: 20 000 kr
  Mamma Double End hade hcp 81 och var placerad i en radda storlopp samt vann två lopp.
  Båda hästarna har precis det vi önskar i kroppstyp, rörelsemönster och de är helt korrekta i benen. 
  De säljs i andelar om 10 procent och uppåt och försäljningen har redan startat.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1