Dagbok

Stallets dagbok

Det här blev en lång dag som började med träning på förmiddagen i mestadels hällregn och blåst. Tappra ryttare och hästar som kämpade på i inte alltför roligt väder, glamourfaktorn var inte skyhög direkt... 
Måste säga att dirttrackbanan klarade all nederbörd med glans, den var hur bra som helst hela förmiddagen och visade inga som helst tecken på att släppa eller ens bli blöt. Det har ju fortsatt regna under dagen, så hoppas den håller lika bra imorgon.
Shylock och Daxios gick ett fint arbete tillsammans lätt i hand och såg mycket bra ut bägge två. Utöver detta var det en del raskare canters och alla gjorde det starkt och bra, lätt med full spänst.
Morgonen inleddes med att vi tog blodprov på alla tänkta starthästar samt några ytterligare som är på gång att starta nästa vecka. I min enfald trodde jag resultatet skulle vara klart vid lunch och att det inte skulle vara några oklarheter. Det tog dock till kvällen innan jag fått prata med två olika veterinärer om provresultaten som inte är helt lätta att tyda om man inte kan detta. Det är en väldig massa värden, men det som syns klart är att detta har haft en rejäl påverkan på hästarna. Som tur är så säger alla veterinärer jag hittills pratat med samma sak, att hästar är duktiga på att rensa ut kroppen själva från ett gift som mögel är och att på 2-3 veckor så bör de vara återställda.
De som hade dåliga värden stryks så klart och man ska ha i åtanke att även om de som startar har fått klartecken så är de inte helt på topp än. Vi får ta den här dagen lite för vad den är och ha högre ställda förväntningar om ett par veckor.
Under fliken Starter (& Resultat) ser ni vilka hästar det blir som startar och kommentar angående deras chanser.

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1