Dagbok

Stallets dagbok

Full vintermundering som gällde idag; tjock jacka, mössa, långkalsonger samt termobyxor. För bedrövligt kallt helt enkelt! Glädjer mig dock åt väderprognosen som lovar 10-12 plusgrader hela veckan och även i början på nästa, bort med vinterkylan! 
Efter den här extrema sommaren så känns det som att även vintern kan bli ovanlig, antingen typ 35 grader kallt eller så plusgrader hela vintern. Jag hejar på plusgrader...
Dagens träning var som en ganska vanlig måndag med canters åt det något lugnare hållet och hästarna var pigga i kylan.
Även åringarna tränades och Dhakota fick idag för första gången testa longering. Han rörde sig jättefint och skötte sig bra. Han är väldigt lik mamma Dharawal med sin kraftfulla och musklade kropp. För övrigt är jag lika förbluffad varje gång hur nya åringar lär sig saker så enkelt och självklart, det är fantastiskt så smarta de är och hur fort de fattar vad de ska göra.
I fredags började Amanda jobba heltid hos oss och det är ingen picknick att sätta igång och rida galopphästar när man jobbat på kontor en längre tid. Nu har hon ju mångårig erfarenhet sedan tidigare, men det är jobbigt i början innan kroppen vänjer sig. För tillfället rider Amanda i stort sett varannan tur och jobbar inne i stallet varannan för att det inte ska bli alltför tufft, men jag tror hon kommer igång för fullt rätt kvickt och kan rida alla turerna.
Imorgon är det lite mer tempon som gäller för flera av hästarna. Imorgon kommer vi också ta prov på de hästar som är tänkta att starta på onsdag för att kolla hur det verkar. De som inte har bra värden kommer naturligtvis att strykas. Rapport kommer imorgon kväll!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1