Dagbok

Stallets dagbok

Jaha, imorgon är det alltså dags att bege sig mot Norge. Att ha en häst i ett Derby är ju något helt extra och förra året med Stureplan gav verkligen mersmak, det här vill jag ju att vi ska göra varje år och helst också i flera Derbyn (svenska och norska i första hand) och gärna också flera hästar på samma gång.
Nu blev det Norsk Derby i år och det beror på att vi köpte Daxios för sent för att anmäla till det svenska, men det norska gick att efteranmäla till även om det kostade ägarna 50 000 kr. Den satsade pengen gav en Derbyhäst och på söndag får vi se vad utdelningen blir. 
Planen för imorgon är att han ska ut första turen på morgonen och jogga runt lite lugnt. Sedan så ska vi i god tid innan lunch förbereda all packning i transporten, så allt är klart. Jag beräknar att vi kan se till att vara klara med arbetet och hästarna lunchfodrade senast kl 12.30. Då gör vi som vi brukar på lunchen (även om vi normalt sett är klara lite senare än så här) och stänger stallet så hästarna får äta lunch i lugn och ro och sedan får vila ett tag i ett tyst och lugnt stall.
Kl 14.30 tänkte vi sedan lasta, så då får alltså Daxios minst två timmar i lugn och ro vilket är viktigt. Med den tidsplanen bör vi vara på Övrevoll ca kl 20.30-21 så där och då är det nog ganska lugnt där när vi anländer och det är ändå inte heller alltför sent på kvällen. 
Så här på förhand känns det som en bra tidsplan och upplägg.
Idag spelade vi in intervju inför söndag, kan ses här: https://www.youtube.com/watch?v=C57B2qcKgqk
Imorgon kommer en uppdatering från transporten!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  På Irland köptes nyligen in två nya tvååringar. I den ena finns två andelar kvar. Han är e Authorized och har precis efteranmälts till Norsk Derby 2019. Han har kommit ganska långt i sin träning och det dröjer inte så länge tills han är kval och startklar. Han siktar redan i år på att starta i en del storlopp.

  Vill du bli delägare eller ha mer info? Kontakta Caroline!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1