Dagbok

Stallets dagbok

Idag blandad träning där de som startar imorgon samt några ytterligare gick lugnt, sedan var det ett antal mellantempon samt några raskare canters. Himalaya, Light Treading, Mr Tooma Global samt Global Boxticker cantrade ihop i gott tempo, jag tycker sådana upplägg där de kan gå ett större antal tillsammans är väldigt nyttigt att göra. Däremot Daxios tränade ensam i friskt tempo, han fungerar mycket bättre så och det gäller att se vad som är optimalt för varje häst och anpassa träningen efter det. 
Tvååringarna försöker vi träna ihop många så mycket som möjligt, då vänjer de sig vid många hästar runt och får en annan säkerhet när det kommer till lopp och det blir trångt. Kan dock vara bra att även någon gång gå ensam eller ordentligt först, man vill ju inte ha en häst i lopp som inte vill lämna övriga...
Imorgon är det tävlingar igen på lunchen och vi har tre startande efter att ha strukit Stureplan. Det är absolut ingen fara med honom, men han har förmodligen ådragit sig någon pytteliten sträckning eller liknande och vi tror det hände i boxen häromdagen. Då togs nämligen de frigolitskivor ner som täcker gallren under taket, den s k vintersäkringen. Trots att de var väldigt försiktiga och att vi stod och vaktade hästarna så passade de ändå på att busa runt i boxen när skivorna togs ner. De verkade inte speciellt rädda utan mera att de tyckte det var en rolig anledning att studsa runt i boxen... Vår teori är att han sträckte till sig då. Han känns perfekt när han rids i både trav och galopp men i vissa lägen har det kommit fram en ojämnhet i bara ett par steg och därför kollade vi upp honom med vår veterinär. Oron från min sida innan var att han inte skulle hitta något, man vill ha svar och hitta en orsak. Men som tur var kunde han lokalisera en pytteliten ömhet och Sture får nu en antiinflammatorisk kur i en vecka. 
Det här är som sagt en minimal grej och hade säkert inte påverkat, men jag skulle aldrig chansa på att starta så det känns enormt skönt att vi hittade orsaken. Nu får han vänta till hans nästa uppgift som är Bobbie Killicks Minneslöpning om fem veckor.
Så imorgon återstår tre starthästar och under fliken Starter (& Resultat) kan ni läsa kommentar angående deras chanser. Vi hoppas på en bra dag för oss imorgon!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1