Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det startboxträning och vi var där med en del tvååringar; Perfect Girl Ester, Kew Bridge, Bright Light och Australian Open. Det är verkligen roligt att se hur fint de sköter sig, de skrittar rakt in i startboxarna och nu med stängda framgrindar. I början när man tränar så har man framgrindarna öppna så de känner att de bara kan skritta ut framåt om de vill, men nu är de så säkra att det inte behövs längre. 
Efter att ha stått lugnt en stund så fick de sedan hoppa ut och de är inte supersnabba än, men helt okej. Här tycker jag det är viktigt att inte jaga upp dem för mycket så det blir ett stressmoment utan övar man några gånger så lär de sig att vara raska ut på ett mer harmoniskt sätt.
Nu är det startboxträning i stort sett varje torsdag så vi har gott om tid att öva med dem, några som inte var med idag kommer att träna nästa vecka.
Träningen var lite blandad, när det var träning på rakbanan och vi höll på med uppbyggande grundträning, ja då tränade de flesta på ett liknande upplägg. Nu när tävlingssäsongen är igång så är det mycket mer individuell träning efter när de ska starta eller när de har startat.
De som gick raskast idag var Stureplan ensam samt Striker och Miss Global Tooma tillsammans. Miss Global Tooma har tagit mycket tid på sig, men nu närmar hon sig kval med stormsteg, en jättefin häst! Striker har förbättrat sig massor på sitt lopp som han verkligen behövde och det ska bli roligt att se honom tävla igen snart. Stureplan har tagit sitt lopp på allra bästa sätt och ser lysande ut.
Hela dagen flöt på utmärkt, både träningen och allt stalljobb som ju ska göras varje dag. Vi hann också frisera de två sista manarna, så nu ser alla hästar fina ut. Det här är ett ständigt återkommande projekt, man hinner knappt bli färdig förrän det är dags att börja om igen...
Imorgon är det startanmälan till nästa torsdag då det är familjedag med massa jippon och uppträdanden.

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1