Dagbok

Stallets dagbok

Idag fortsätter genomgången av våra hästar. Igår var det tvååringarna, idag är det treåringarnas tur:
Light Treading- gjorde det kanonbra förra året med seger direkt i storloppet Future Stars. Därefter var hon placerad i samtliga starter och det var storlopp alltihop, hon har faktiskt aldrig startat i ett vanligt lopp! 
Hon har övervintrat väldigt bra, ser fin ut i kroppen och verkar ha utvecklats mycket. Hon tränar på utmärkt och har kommit ganska långt med sin träning. Siktet är inställt på start i slutet av april och hennes första storlopp för i år blir 1000 Guineas (fd Dianalöpning). Jag tror hon kan räcka långt mot de bästa stona till att börja med, kanske även mot hingstarna. 
Label Black- är ännu ostartad. Han var startanmäld till en av de inställda dagarna i december, så lite snopet fick då alltså debuten dröja över vintern. Jag tror dock bara det var bra, han har mognat och utvecklats mycket sedan dess och speciellt psykiskt. Han var lite ängslig tidigare men har blivit betydligt tuffare och lugnare.
Han är anmäld till alla storlopp där Svenskt Derby så klart är ett huvudmål, men vi tar en sak i taget och ser först fram emot att se honom debutera i april.
Daxios- blev utnämnd till Årets Tvååring på Bro Park där han också är högst rankad i handicap. Detta efter mycket fina insatser med seger i debuten och bästa loppet gjorde han i Vinterfavoriternas Pris som fyra och inte långt slagen av de allra bästa (t ex endast en längd slagen av Nordic Defense som ju nyligen var tvåa i Dubai).
Han har växt mycket över vintern och tränat på bra, ser strålande fin ut. Eftersom han köptes in senare förra året så är han inte anmäld i det Svenska Derbyt, däremot efteranmäldes han till Norsk Derby vilket är hans huvudmål. Även anmäld till två storlopp i Tyskland under sommaren/hösten.
Koko Taylor- växte mest hela tiden förra året och var aldrig ens nära att komma till start. Man måste vänta ut tills de är redo i kroppen och hon behövde tid på sig. En jättefin häst som vi tror väldigt mycket på.
Nu har hon en bra grundträning gjord över vintern och väntar nu mest på lite mer vår/sommarbana innan hon börjar jobba på i raskare tempon.
Hon är anmäld i de flesta storloppen, men kanske är Breeders något av ett huvudmål för henne.
Global Boxticker- startade tre gånger förra året och var trea, tvåa och tvåa. Dock var detta mest lärolopp inför i år, han var inte helt redo då. Han har nu utvecklats massor över vintern och den här gedigna grundträningen våra hästar har fått har gjort honom betydligt starkare i kroppen. Han är en minst sagt stor och rejäl häst som har behövt tid på sig och han helt andra förutsättningar i år.
Han är anmäld i de flesta storloppen, bl a både Svenskt Derby och Norsk Derby. Men först ser vi fram emot årsdebut i ett vanligt lopp under april.
Miss Global Tooma- var en auktionsdyring med en stam som lovar mycket, speciellt för att vara svenskfödd. Hon fick förra året ett litet överben som i sig inte var något farligt, men som vi ändå efter rekommendation valde att operera bort för att det inte skulle påverka på något sätt framöver. Trots att det var ett enkelt ingrepp så tog det mer tid än väntat att återhämta sig.
Dock växte hon mycket under tiden vilket var bra, så det förde något gott med sig också. Nu är hon väl grundtränad, men väntar även hon på mer vår och sommarbana innan vi börjar träna på mera.
Hon är anmäld i de flesta stora lopp där Breeders kanske är huvudmål.
Mr Tooma Global- debuterade med seger förra året och bästa insats gjorde han som kort slagen fyra i Magic Million efter en imponerande spurt sista biten, det loppet lovade mycket inför framtiden.
Han har tränat på bra över vintern och är väl förberedd, men han har inte börjat gå raskare än då vi planerar hans debut först i början av maj. 
Hans första mål är Jockeyklubbens 2000 Guineas och planen är att starta honom två gånger innan dess. 
Akoya- var inte alls klar för några stordåd förra året och var allmänt okoncentrerad samt inte klar i kroppen. Vi kastrerade honom, men det gjorde ingen stor skillnad på en gång som vi hade hoppats. Dock började det då gå åt rätt håll sakta men säkert och han blev mer framåt och fokuserad. 
Nu är det en helt annan häst vi ser, vinterns grundträning har gjort honom gott och han börjar nu bli redo både i kroppen och psyket.
Som svenskfödd är Jockeyklubbens 2000 Guineas och Breeders huvudmål, men först väntar kval och debut.
Sammanfattningsvis så ser det spännande ut inför storloppen för treåringarna och vi hoppas ju kunna vara med och konkurrera i de största loppen. De som förra året startade gjorde det verkligen bra, tre av fyra debuterade med seger och de räckte också långt i storloppen i fjol.
Sedan hade vi också fyra som inte var redo för start förra året och de har behövt den här tiden på sig. De har alla fin stam och är hästar vi har stor tro på, så här kan det finnas en hel del roligt att se fram emot.
Samtliga treåringar ser faktiskt ut som de har utvecklats mycket över vintern och det ska bli spännande att se dem på tävlingsbanan igen när säsongen drar igång.
Imorgon kommer del tre i genomgången av våra hästar och då gäller det de som är fyra år och äldre!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1