Dagbok

Stallets dagbok

Idag kommer tredje och avslutande delen i genomgången av våra hästar. I onsdags var det ju tvååringarna, igår treåringarna och idag är det dags för övriga hästar, de som är fyra år och äldre:
Shylock- nybliven fyraåring och som svenskfödd har han även i år 40 procent i bonus på allt han tjänar. Vi har alltid trott på honom, men han var en besvikelse eftersom han aldrig tog i för fullt i loppen. Efter kastration blev han som en ny häst, tog två raka segrar direkt och är faktiskt obesegrad som valack. Han har dessutom tagit båda segrarna på ett mycket enkelt sätt.
Han har fått en rejäl grundträning men ännu inte gått någon raskare träning.
Det ska bli spännande att se hur långt han kan utvecklas under året och hans huvudmål är Breeders.
Space Dragon- är ännu ostartad och det har varit massa olika orsaker till detta. Många stopp på vägen samt främst att han var stor och sen samt för tung i kroppen. Efter kastration har han lättat betydligt och det finns en anledning att vi har låtit honom få all denna tid, vi har stor tro på hans kapacitet.
Han har kommit långt med träningen och vi siktar till att börja med på kval ganska snart.
Stureplan- gjorde det väldigt bra förra året med tre segrar och med Derbymilen i Norge som klar höjdpunkt. Han var med i Svenskt Derby och var vår allra första Derbyhäst vilket var en fantastisk upplevelse. Där fick han ett alldeles för offensivt lopp efter att ha legat på för mycket i början, men gjorde ändå en bra insats även om luften tog slut sista biten.
Nu är han fyra år och det är upp till bevis hur långt han räcker mot äldre hästar och inte bara sin egen årgång. Vi har höga planer för honom, men först börjar vi med ett vanligt handicaplopp för att se lite var han står innan vi lägger en närmare storloppsplan.
House in Order- är ännu lugnt tagen med endast sex starter som gav två segrar, en andra och två tredje. Han har alltså gjort fina lopp nästan varje gång och jag tror han har mycket utveckling kvar i sig och kommer kunna klättra en bra bit uppåt i klasserna under året.
Han har nu en bra grundträning som han fått under vintern, har ännu inte tränat på något raskare men det dröjer inte så länge innan han är fullt igång.
Tailwind- är stor som ett hus, för att vara sto så är hon ovanligt stor och hon har därför behövt tid på sig att bli tillräckligt redo och stark i kroppen. Hon har bara startat fyra gånger och varit placerad två gånger men hon har inte alls visat sitt kunnande då. Nu har hon utvecklats enormt under vintern, det har betytt väldigt mycket för hennes styrka i kroppen att ha fått den här uppbyggnadsträningen.
Jag hoppas och tror att vi kommer se en helt annan häst i år. Även hon är (precis som Shylock) svenskfödd, har 40 procent i bonus och har Breeders som huvudmål.
Striker- har inte varit hos oss så länge än, men jag tycker redan man kan skymta att detta kan vara en riktigt bra häst. Han är mycket stor och har säkerligen behövt tid på sig. Har bara startat två gånger i England och har inget handicaptal än, så han kommer komma billigt in i lopp från början. 
Det ska bli mycket spännande att se hur pass bra han är, än har han en bit kvar tills han är startklar.
Haweswater- hittade stilen förra året och tog tre segrar. Hon gillar gräs och vi kommer sikta på det när grässäsongen drar igång. Även om hon inte håller högsta klass så är hon en nyttig och rolig häst som gör det bra i loppen och jag tror nog hon kan jobba sig uppåt en bit i klass under året.
Himalaya- gör skäl för namnet, han är gigantiskt stor och han har utvecklats mycket över vintern. Nu är han fem år och han är också kastrerad eftersom han varit väldigt ofokuserad både i träning och lopp. Trots detta har han presterat bra i lopp och har för närvarande 82 i handicap, vi tror dock han kan betydligt mer än så, men det får vi ju se.
Ska bli spännande att se honom i lopp som valack, han bör vara startklar om en dryg månad ungefär.
Sammanfattningsvis så är 6 av 8 äldrehästar bara fyra år. Fyraårssäsongen är året då de ska visa hur långt de räcker mot äldre konkurrenter samtidigt som man ska veta att det ofta kan vara tufft eftersom de kanske inte är fullt utvecklade än och möter äldre hästar med mer hårdhet. Men det är ju också enormt spännande att följa deras utveckling och hur långt de räcker, jag tror vi har flera hästar som kan klättra en bra bit i klasserna.
Överhuvudtaget ser det betydligt bättre ut för oss på äldrehästsidan än t ex förra året, många av de enklare hästarna eller de som var äldre har nu fått bli ridhästar istället, vi har klart mer spännande hästar att se fram emot i år. Bara längtar tills säsongen drar igång!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1