Dagbok

Stallets dagbok

Som utlovat igår kommer här en mer individuell rapport om hästarna, idag är det tvååringarna som gäller:
Kew Bridge- har lagt på sig massor i muskelmassa sedan hon anlände i höstas. Hon har mycket attityd, men det gillar jag att ston har, de ska gärna vara tuffa så länge de använder det rätt. Hon var lite knepig från början med ridningen, men nu sköter hon sig galant och gör all träning mycket lätt.
Love You Vero- en stor och pampig häst som ser mycket klassig ut. Visade lite nerver i början, men har blivit både lugnare och säkrare, skönt att det verkligen har gått åt rätt håll. 
Trots att hon är stor är hon ändå lätt i kroppen och hon lägger mycket mark i varje språng.
Perfect Girl Ester- var inte så stor när vi köpte henne, men hon har växt mycket och växer fortfarande. Är ett riktigt kraftpaket med en rejäl rumpa (där ju motorn sitter). Även hon har kommit en bra bit med sin träning, men har ändå haft lite uppehåll för förkylning bl a. En häst med enorm utstrålning och självförtroende, hon vet att hon är en stjärna.
Chizhou- har inte ridits på ett bra tag pga att hon har växt så mycket att ridning bara skulle hindra den processen. Innan hon kom in i den här växtfasen cantrade hon på banan och skötte sig jättebra (eftersom syster Chizalady var av det knepiga slaget så är det mycket värdefullt att Chizhou har ett helt annat psyke). Nu börjar hon sakta närma sig att börja tränas igång igen.
High Max- är en cool typ som gör all träning mycket lätt. Han är kraftfullt musklad, jag tycker han påminner en hel del i kroppen om Light Treading och de har samma pappa (Maxios). 
Ska jag redan nu peka ut den som kanske är startklar först så är det inte helt omöjligt att det är han.
Australian Open- är uppseendeväckande snygg, i det närmaste kolsvart med vit bläs och vita ben och rejält stor. Han ser inte ut som en tvååring, men storleken gör också att han nog kommer ta lite mer tid på sig innan han är startklar, än är han inte färdig i kroppen. Trots det gör han allt så lätt, men här är det viktigt att hålla igen på träningen så han får mera tid att utvecklas.
Approach- visade även han lite nerver i början och låg lätt på för mycket. Detta har blivit mycket bättre och han fungerar jättebra nu. Han har ett minst sagt rejält kliv i steget och förstår precis vad han ska göra, han bara utstrålar klass. Jag föll totalt för honom direkt när jag såg honom på auktionen i Baden Baden och den känslan kvarstår absolut.
Odöpt e Mastercraftsman- ja, man längtar ju tills han får ett namn, hoppas vi kan ordna detta snart.  Mycket fin häst, som kom in senare i träning men kom ikapp övriga snabbt. Han förstår vad det är han ska göra i träning och han gör det utan minsta ansträngning, galopperar så lätt och fint. Snygg och kraftfull med ett härligt självförtroende och lugn, ser ut som en riktig klasshäst.
Bright Light- har varit på inridning och kom ganska nyligen till oss. Han ligger träningsmässigt snäppet efter, men verkar lättlärd, lyhörd och duktig. Jag tror han kommer växa en del till och vi kommer se mycket utveckling kroppsmässigt. Han har en vägvinnande och lätt galopp, det skulle förvåna om han inte är en bra häst.
Sammanfattningsvis så är det en dröm att ha så här fina tvååringar, det känns som en present varenda dag att titta på dem. De är så fina att inga superlativer är nog! Nu hoppas vi att de levererar lika bra som de lovar, det blir något att se fram emot det. Ingen stress alls med dem, de får den tid de behöver. 
Imorgon blir det genomgång av treåringarna!

 

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1