Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det en hel del raskare träning som gällde för hästarna och det såg bra ut. Vi var också nere i startboxarna med Victorious Day och North Pacific och de skötte sig exemplariskt båda två. De gick in snällt, stod lugnt och hoppade sedan fint ut båda två, så ska det se ut!
När vi var klara vid lunch åkte jag hem i ett par timmar för att sedan åka tillbaka till Bro Park för en tredje del av det årsmöte i Svensk Galopp som blivit ajournerat två gånger på vissa punkter. Tack och lov kom vi i mål denna gång äntligen efter så många turer.
Nu har vi en ny styrelse och en snart tillträdande ny VD, hoppas nu att de nödvändiga åtgärder som behövs också görs.
En mycket större del av de pengar vi får varje år i utdelning behöver gå till kärnverksamheten, dvs prispengar och tävlingar. Något annat finns absolut ingen ursäkt för, tittar vi bakåt så hade vi förut högre prispengar och fler tävlingsdagar samtidigt som vi hade en mycket lägre utdelning, hur går det ihop? Det går att ändra på/ vända på siffrorna, men det kräver ett gediget jobb och vi (för jag tror jag talar för många här) hoppas nu verkligen att det är något som prioriteras.
Igår reds ju Svenskt Derby på Jägersro efter ett drygt dygns försening. Hela tävlingsdagen blev spännande med flera upploppsfighter som slutade med målfoton. 
Vinnaren av Svenskt Derby blev Schamyl, som är en danskfödd häst med helt skandinavisk stamtavla. Det har ju varit och är en debatt om att stänga Derbyt, att svenska hästar inte har chans mot importerna. Förra året vann en svenskfödd häst och nu en danskfödd, dessutom i år en svenskfödd på en fin tredjeplats.
Uppenbarligen går det att föda upp hästar som är bra nog att kunna vinna vårt Derby där i alla fall jag tycker att alla de bästa hästarna ska få vara med. De skandinavienfödda är inte på något sätt akterseglade, det har de senaste två åren visat med eftertryck. Det borde vara glädjande och en inspiration för alla uppfödare som satsar hårt på det här, det är fullt möjligt!
 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Vi erbjuder för närvarande andelar i en åring. Är du intresserad av att veta mer?

    Du är välkommen att kontakta Caroline via e-post eller telefon för ytterligare information.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1