Dagbok

Stallets dagbok

Hemma efter en minst sagt lång dag. Träning som vanligt från tidig morgon till lunch, därefter åkte jag hem i ett par timmar innan det var dags för kvällstävlingarna. Idag var en specialdag där det också var travlopp, fem stycken.
Här tillåter jag mig att vara lite kritisk mot upplägget. Först och främst gällande travloppen- de kommer till oss och tävlar på vår tävlingsdag och på vår gräsbana. En gräsbana som det normalt sett är väldigt restriktivt använd gällande både träning och tävling för att ha den i bra skick till de stora loppen. Här var det inte bara fem travlopp utan också flera värmningar inför varje lopp innan. Travet kom också och tävlade på Gärdet, men när kommer galoppen och visar upp sig på travtävlingar? 
Förra gången vi hade travlopp på Bro Park var det två lopp, att det nu var fem lopp gjorde att kvällen blev för lång och för seg. Det gjorde också att galopploppen blev uppdelade med för lång tid emellan. I mitt tycke borde huvudfokus ligga på galopp, annat får visas upp som ett pausinslag mellan loppen och inte påverka för mycket. Nu tog travet över till för stor del och galoppen blev alldeles för undanskuffad. 
Att det sedan hände en allvarlig olycka i ledvolten inför lopp 3 som försenade kvällen med nästan 1,5 timme var extremt olyckligt (och sorgligt för de inblandade), men det visar också att det tidsprogram som var inplanerat var alltför späckat och långt. Klockan var närmare 23 innan sista loppet var i mål och avslutat. 
Det är inget fel på att försöka få till samarbeten och tänka i andra banor, men det här blev inte särskilt bra. Ska det här upplägget komma tillbaka nästa år behövs det göras under andra former, det är min personliga åsikt. 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1