Dagbok

Stallets dagbok

Vi köpte en otroligt fin häst och jag är så nöjd och glad! Men vi tar det från början av dagen...
Imorse hade vi en lista och en plan för att gå igenom alla hästar igen samt några ytterligare som jag inte sett igår. 
Vi var ganska många från Skandinavien som var på plats och bodde på samma hotell. Auktionsfirman har verkligen ordnat allt så bra med skjuts till och från både flygplats och mellan hotell och auktionsplatsen. Bussen gick kl 08.20 från hotelltet och kl 10.00 började auktionen. Knappt en och en halv timme för att kolla de hästar vi var mest intresserade av, det gällde att vara effektiv. I och med att vi sett dem igår så var det mycket av att känna av om intrycket från gårdagen kvarstod samt att också kontrollera om de hade tagit gårdagens snabbjobb bra. 
När auktionen startade hade jag 3-4 favoriter samt några ytterligare som var klart intressanta. När den första av de här favoriterna är på gång så bestämmer jag och min agent att vi vågar skippa den och går för nästa favorit istället som är finare. 
Här är det ju alltid väldigt svårt, om du har ett antal hästar du verkligen vill ha och så är din absoluta favorit sist av dessa, hur gör du då? Vågar du chansa på att inte bjuda på övriga och väntar? Det kan då bli att du tappar hästar du gillade till rätt pris samtidigt som du inte får den du väntade på. Det kan också bli att du köper första hästen av dessa och sedan kommer din favorit in och är köpbar för dig, men då har du redan handlat klart... Det är ett dilemma det där och det är ofta man tycker att den här hästen vi tittar på har bara ett fel, den har ett högt nummer.
Nu blev det i det här fallet toppenbra, den första hästen som vi vågade strunta i återropades för 80 000 euro och såldes efteråt för 60 000 euro, så den hade aldrig varit aktuell för mig i alla fall. 
Sedan kom då han vi väntade på och vi lyckades köpa honom för 25 000 euro! När man har budet och man väntar på att de ska klubba det så är det en otrolig väntan som känns som evigheter. Man blir så glad och lättad när det är klart!
Han är en jättefin och cool hingst, mycket snygg och kraftfull. Han rör sig väldigt elastiskt i både skritt och trav samt att han såg mycket fin och snabb ut i snabbjobbet igår, han hade en vägvinnande och lätt aktion. 
Efter inköpet var vi nere i stallet och hälsade på honom, jag pratade också med flera skötare där och alla sa att han är väldigt proffsig och duktig, att han är fokuserad och samarbetsvillig. Ser så mycket fram emot att han kommer hem (i nästa vecka) och se honom under ryttare hos oss.
Efter köpet var jag egentligen klar med hästinköp, men var ändå med och tittade på hästar och även bjöd lite på några. Skulle som sagt bara köpa en häst, men man tänker ändå att om något fyndläge infinner sig så vill man vara på hugget. Men det känns ändå bra att jag höll mig till grundplanen. 
Det har varit en toppentrevlig, intensiv och lyckad resa, nu ser vi fram emot att han kommer hem!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Vi erbjuder för närvarande andelar i en åring. Är du intresserad av att veta mer?

    Du är välkommen att kontakta Caroline via e-post eller telefon för ytterligare information.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1