Dagbok

Stallets dagbok

Nu är stallet tvättat. Otroligt mycket jobb och som vanligt tog det längre tid än man tror innan, men så skönt att det nu är gjort! 
Vi tog en halva av stallet i taget och hade då hästarna i walkern och hagarna under tiden. Vi tömde ut det mesta av boxarnas strö innan hästarna gick ut och därefter det sista och sopade rent. 
Vi inledde tvättandet med att spraya ett kombinerat tvätt och desinfektionsmedel över väggarna och så fick det sitta en stund. 
Sedan körde vi med två stora högtryckstvättar som vi väldigt smidigt hade hyrt i Bålsta för bra pris (inklusive utkörning till stallet).
Det är det här momentet av tvättandet som tar tid, det är mycket smuts som ska bort och när vattnet värms upp så mycket så blir det väldigt dimmigt och svårt att se. Man får göra två boxar samtidigt och gå fram och tillbaka mellan dem för att inspektera hur det ser ut när dimman lagt sig och var det behöver tvättas mera. 
Vartefter boxarna var klara så sopades vattnet ut, nyskurade krubbor sattes tillbaka och så ströddes boxarna upp igen när de hade torkat lite. 
Vi började kl 5 imorse och sista hästen var tillbaka inne i sin box runt kl 15, efter tio timmars intensivt jobb. Då återstod fortfarande lite att göra innan vi var klara, men då åkte jag först och köpte pizza och så blev det en välförtjänt paus innan vi tog det sista rycket med dagens arbete. 
Kan säga att de där högtryckstvättarna är jobbiga att hålla i och det blir ett sådant tryck från vattnet som man måste hålla emot. Värken i armar och handleder är inte nådig just nu. Känns dock väldigt värt det att vi har genomfört allt på en enda dag. 
Ett jättetack till alla i stallet som var på plats och jobbade och slet hela dagen, det hade aldrig fungerat annars! 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Vi erbjuder för närvarande andelar i en åring. Är du intresserad av att veta mer?

    Du är välkommen att kontakta Caroline via e-post eller telefon för ytterligare information.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1