Dagbok

Stallets dagbok

När en andraplats känner som en stor seger! Vilket lopp hon gör Chamori! Men vi tar det från början...
Kl 02.30 ringde väckarklockan i natt, upp och iväg till stallet för sista förberedelserna innan vi skulle åka. Kl 04.15 var iväg, alla vi från Bro Park åkte tillsammans i en stor transport. Skönt att slippa köra måste jag erkänna, men också väldigt bra för Chamori att få sällskap. 
Vi var framme kl 11.45 och de åkte den allra största delen av resan i svalare grader, bara den sista timmen det var varmt. Efter en dusch, promenad och lite gräsbetning var det sedan dags för henne att få vila och återhämta sig efter resan för att vara laddad inför kvällen.
Jag valde att stanna kvar på banan för att kunna ha lite koll på henne då och då, att hon var lugn och verkade må bra. Maken till cool häst får man leta efter, även när högtalarna och loppen (först ponnylopp) drog igång så var hon fullständigt lugn och inte en svettdroppe syntes. 
Inte ens när hon var sadlad var hon det minsta varm och hon var så lugn både i boxen och i ledvolten att en åttaåring hade kunnat leda henne runt där.
Ulrika kom ut, hoppade upp och vi lunkade runt ett varv till. Men när vi sedan styrde ut henne mot banan, DÅ blev hon som en annan häst och tog fatt i bettet och taggade till. Vilken klassigt och smart uppträdande, hon tappade noll energi tills det var dags för lopp, full koll på när det gällde att vara pigg och inte.
Hon fick ett perfekt upplagt lopp, men egentligen hade hon varit ännu mer gynnad av om loppet gått lite fortare i början än det gjorde då hon verkligen är stark. Ett tag inne på upploppet ser det ut som att det kommer massor med hästar som går om henne, men hon bara ökar hela vägen och slutar starkt över mål, tar faktiskt in på vinnaren och är bara en dryg längd från segern. 
Glädjen när hon gick i mål, vilken känsla! Så stolt över henne och prestationen, så glad för stallets skull och inte minst för Chamoris ägare som alltid trott på henne. Nu visade hon ännu mer vilken bra häst hon är. 
Jag har uppdaterat med mer utförliga kommentarer om hennes fina insats och ni hittar det under fliken (Starter &) Resultat, så titta in där. 
Vi kommer att åka hem igen imorgon bitti för att låta hästarna återhämta sig efter loppen ordentligt innan de reser igen. 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Man kan gå in i både större och mindre procent i en andelshäst. 
  Våra tvååringar är slutsålda, men vi har några enstaka andelar kvar i ett par andra hästar. Dessutom kommer vi åka på breeze up auktion under våren. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1