Dagbok

Stallets dagbok

Nu är det bara några få dagar kvar av juli månad... Varför går vintermånaderna i slowmotion, men sommaren bara flyger förbi?
När det samtidigt börjar bli lite svalare så känns det ännu mer som att det mesta av sommaren är över. Imorse var det så pass kallt att en jacka behövdes och det var länge sedan.
Idag var det lugnare tempon som gällde, mest joggingträning. Kanske inte den mest spännande träningen, men den ska göras den med vissa dagar.
Vi var också inne på Mälarkliniken och lämnade in Sharp Eye för halsoperation. När han kom till oss som unghäst så framkom ganska snart att han hade ett halsfel som behövde åtgärdas och det gjordes innan han började sin galoppkarriär. 
Han är en synnerligen jämn häst som nästan alltid är med i segerstriden och sällan är utanför pengar. Nu visar det sig att det funnits kvar ett problem i halsen som har påverkat honom. Så det ska bli väldigt spännande att se vad det här ger nu när vi förhoppningsvis får ordning på det här, han har ju varit duktig trots detta.
Veterinären hörde av sig nu ikväll och sa att allt har gått bra. När Sharp nu kommer hem igen så väntar några veckor med endast skrittmotion innan vi kan fortsätta hans träning mot start igen.
Igår var det startanmälan till Bro Park på tisdag och vi har fyra starthästar i två lopp, vi har två i varje. 
Imorgon kommer startlistan till Övrevoll dagen efter, dvs onsdag lunch och vi planerar en resa dit med två hästar.

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1