Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det lite trevligare väder och även en bana man kunde galoppera på. På morgonen var den ganska blöt, men det torkade upp mer och mer under dagen. Vi har cantrat alla hästar enligt plan, men vi höll oss endast i lugna tempon. Förhoppningsvis är banan helt upptorkad till imorgon och då blir det i så fall en del raskare canters.
Roligast idag var att se de nya hästarna galoppera på rakbanan. De är så himla fina båda två och det syns tydligt även om de höll sig i lugnt tempo, men visst längtar vi efter att se dem sträcka ut lite mer snart. 
Omläggningen av ytlagret av dirttracken har inletts och det blir även byte av railen som inte varit i bra skick.
Hur lång tid tar detta? Ja, det vet vi inte än, men vi kommer få en första avstämning efter den 12 juni. Då ska de veta mer hur lång tid de olika momenten borde ta, hur det ser ut och vilken tidsaspekt de har. Vi har hört allt mellan 4-6 veckor, men de vet att det är bråttom och de jobbar i dubbla skift för att vara så effektiva som möjligt. Samtidigt är det också enormt viktigt att den här omläggningen blir rätt och bra, inget får bli fel nu.
Så fram till att dirttracken är klar så är det nu träning på rakbanorna som gäller och naturligtvis har vi också gräsfälten vi kan galoppera på samt grästräning på tävlingsbanan efter tävlingarna varje vecka. 
Imorgon tränar vi vidare!


Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1