Dagbok

Stallets dagbok

Det blev en lång dag på Bro Park idag. Träning och arbete som vanligt idag med start kl 6 imorse. Det var en del raskare träning, både på dirttracken och på rakbanan.
Sedan den högra rakbanan öppnade har vi börjat använda den mer än under vintern då den vänstra banan var öppen. Den vänstra är vinterbanan och är djupare och saltad. Den högra är sommarbanan och den är lite fastare och utan salt, den gillar jag betydligt bättre. 
Hästarna tränade på bra och vi var mycket nöjda med hela arbetsdagen. Jag tror vi har en hel del spännande att se fram emot under säsongen och speciellt för de som siktar på stora lopp, det känns roligt och förväntansfullt. 
Under lunchen och eftermiddagen var jag kvar i stallet, hann pyssla med lite saker och städa upp mm utan att störa hästarnas lunchrast. 
Klockan 17.30 började vi samlas upp på restaurangen inför det Fullmäktigemöte som skulle börja kl 18 via Teams. Det tar ju en stund att få alla uppkopplade korrekt så att mötet verkligen kunde börja när det skulle.
Egentligen var det bara en enda fråga vi skulle besluta om, ska Svensk Galopp hyra eller köpa en bana i Skåne. Eftersom det redan konstaterats att vi inte har råd att köpa så kändes frågan enkel. Att vi beslutar om att hyra stänger ju inte en enda dörr för hur det ska gå till, det kan finnas många olika finansieringslösningar och olika ställen att förlägga banan på. Vi vet ju att Skåne jobbar på en lösning och det här hindrar absolut inte det. Jag tror tvärtom att alla hoppas på att de ska finna ett bra upplägg så att de får den bana de vill ha. 
Dock tog den här omröstningen tid med många diskussiioner och en massa teknikaliteter hit och dit, men närmare kl 21 var vi äntligen klara. Det är dock bekymrande att vi har så olika syn på något som på förhand kändes givet.
Imorgon är det tävlingar igen och vi har fyra starthästar i tre lopp. Jag har uppdaterat med kommentarer om deras chanser och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat). 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Man kan gå in i både större och mindre procent i en andelshäst. 
  Våra tvååringar är slutsålda, men vi har några enstaka andelar kvar i ett par andra hästar. Dessutom kommer vi åka på breeze up auktion under våren. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1