Dagbok

Stallets dagbok

Nu känns det som att våren verkligen har kommit för att stanna, det borde man väl kunna säga när vi närmar oss slutet av april?
Träning som vanligt idag med en del raskare tempon för vissa av hästarna och träningen flöt på mycket bra. 
Under eftermiddagen hotade en jockeystrejk imorgon, torsdag och söndag pga de nya reglerna. Ni som läser här varje dag vet nog att jag är helt på ryttarnas sida (efter mitt inlägg i torsdags om diverse gällande tävlingarna). Nu är det ju så att de absolut flesta tränare och jockeys samt ett ansenligt antal hästägare är alla eniga om det absurda i de här reglerna som är fel på så många sätt.
De ansvariga i Danmark gick ut direkt efter tävlingarna i lördags och uttalade att de här reglerna fungerar inte och måste ändras. Så att det nu ikväll kom ut nya tillfälliga regler (medan de filar på de nya så de blir verklighetsförankrade...) var inte överraskande och helt rätt beslut. 
Det som kommer gälla nu så länge är att det här att ryttaren måste hålla händerna på manke och hals försvinner, vilket var helt nödvändigt. De måste kunna styra, räta upp och rida finish utan massa märkliga begränsningar. Skönt att det blev en snabb ändring!
Anmälningar idag till nästa onsdag och då har vi Beach Road One, Quagmire och Princeton Graduate anmälda samt Timo Nurmos i kval. Han måste in kvala, men vi ser det som ett led till att bli redo för start i mitten av maj.
Imorgon har vi bara en starthäst, har uppdaterat kommentar om chanserna och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat), så titta in där.

Aktuellt

 • Nya åringar! +

  Vi har nu köpt två toppfina åringar och har också eventuellt fler hästar på gång. Är du intresserad av att vara med på en åring eller tvååring så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1