Dagbok

Stallets dagbok

Inför dagen hade jag en plan för hur den här tvätten som inleddes idag skulle gå till. Vi har denna gång delat upp tvättandet på fyra dagar, så idag gjordes höger sida i det vi kallar stostallet (där alla ston står samt en del av valackerna). Att vi bara tar en sida i taget gör att det inte tar så väldigt många timmar per dag vilket är positivt på så många sätt. Framför allt innebär det att hästarna inte behöver vara ute orimligt länge i walkern eftersom hela den delen av stallet behöver vara tomt när vi tvättar. Det är heller inte lika jobbigt med själva tvätten, det är ganska tröttande att stå med en maskin och tvätta i många timmar, men nu blev det mer rimligt.
Den här gången var själva upplägget på tvätt lite annorlunda, tidigare har vi helt enkelt bara använt en stor högtryckstvätt. Men nu har Stockholms Galoppsällskap köpt in ett effektivt tvättmedel som man först sprayar på i boxarna och låter sitta en stund för att verka. Därefter tvättar man med en mindre högtryckstvätt som har en effektiv borste som hjälper till att få det helt rent. Sedan avslutas det med att man s k dimmar boxen med en spray som är bakteriedödande, lite av pricken över i:et för att få det helt fräscht. 
Vi brukar ju tvätta stallet en gång om året för att hålla efter det rent hygienskt, men också i förebyggande syfte för att få bort just bakterier och annat som samlat på sig i väggar. Det känns skönt att få det här gjort nu innan själva tävlingssäsongen drar igång. 
Innan vi kunde börja dagens tvätt så tog det ett bra tag att få ihop det sista på sladdar, vattenslangar, tvättmedel mm, en hel del teknikalitet som skulle till. När vi väl var igång så gick det bra, så inför morgondagen bör det förhoppningsvis gå smidigare eftersom vi nog kan sätta igång betydligt snabbare på morgonen nu när allt redan är helt klart och vi kan upplägget. 
Förutom tvätten så var det naturligtvis träning som vanligt. Efter en kall natt så var banan ganska frusen på morgonen och dagen inleddes med lugnare träning. Solen kom dock snabbt upp och värmde och med det blev det bättre bana och vi kunde öka upp tempot mer senare under dagen. 
Imorgon hoppas vi på att tvättandet flyter på samt att vi får en lite varmare natt så banan är bra redan från morgonen.

Aktuellt

 • Vill du veta mer? +

  Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
  Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1