Dagbok

Stallets dagbok

Så var det ny vecka och också plusgrader. På morgonen var rakbanan bra, men oj vad fort det gick innan den började bli blaskig. Det finns ju en hel del snö och is i den och det började komma upp vatten väldigt fort. Dock höll banan sig jämn hela dagen, men imorgon är det mer tveksamt om det inte blir kallt i natt vill säga.
I genomgången av hästar återstår nu tvååringarna och idag:
Dharwin- som vi köpte på auktionen i höstas. Han var inte på plats där (uppfödarna fick själva välja om de skulle ta med sig hästarna eller inte), men vi hade på förhand åkt och tittat på honom och vi gillade det vi såg. Han är snygg, korrekt och rör sig mycket fin och lätt. Hans mamma är vindsnabba Dharawal (e Bushranger) som vi hade i träning och hon hade som sagt verkligen fartresurser. 
Han är syskon med Dhakota (e Barocci) som vi hade i träning och han startade tio gånger med en seger, en andraplats och tre tredjeplatser. Han hade 73 i hcp och var en häst som gjorde det ganska bra men inte riktigt räckte i de största loppen. Men han hade klart kunnat vara snäppet bättre om han inte varit så knepig som unghäst, han var svår redan från början även om han blev mycket bättre vartefter och det tog ut energi i onödan av honom.
Dharwin är en betydligt säkrare häst som inte alls har de svårigheterna och bara det gör stor positiv skillnad. Han är dessutom kroppsmässigt en starkare och mer kraftfull typ och allt talar för att han är klart bättre än sin storebror och är han det så kan det räcka ganska långt. 
Hans pappa är Moohaajim och det känns spännande, anledningen till att uppfödaren valde honom var att blodsmässigt blev det väldigt höga siffror (i ett sådant program där man kan räkna ut hur olika kombinationer av härstamningar passar ihop) i kombination med Dharawal.
Planen för i år är att debutera i ett vanligt lopp och därefter sikta i första hand på de storlopp som är för skandinavienfödda, t ex SM, Breeders och Kriteriet. 
Han känns som en relativt tidig häst just nu även om sådant alltid är svårt att veta säkert. Känslan är att han kan vara ett riktigt fynd.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1