Dagbok

Stallets dagbok

Så var det måndag och ny vecka. Det märks också att vi går mot ljusare tider även om det inte är någon hejdundrande skillnad än så länge. 
Den här veckan ser ut att kunna ge bättre förutsättningar för träning vädermässigt med lite mer stabilt och lagom väder. 
Vi vaccinerade en del hästar idag som får ett par dagar ledigt, men annars kommer vi nu sätta igång fler och fler hästar vartefter beroende på hur länge de vilat och hur deras plan ser ut. 
På eftermiddagen hade vi möte i Tävlingskommittén och vi fick ett första förslag på vårens propositioner. Även om det dröjer till april så kändes det ändå som ett litet vårtecken och något att se fram emot.
Nu fortsätter vi genomgången av hästar och idag blir det:
Douze Points- har nu blivit tre år och har ännu inte debuterat, den enda av våra nyblivna treåringar som är ostartad. Han köptes på auktionen som åring och han var då ganska liten i storlek, men eftersom han var född i maj så var det inget som oroade. Han växte massor förra året vilket var orsaken till att han inte startade, han var helt enkelt inte redo för några stordåd och de här växtperioderna gjorde honom gott.
Han har verkligen en mamma och syskon att brås på, de har alla en handicap på 81-85 i Frankrike i hög konkurrens. 
Innan han började växa så visade han fina fartresurser i träning, men han har behövt den här tiden. Nu är planen att han är redo för kval och start när vårsäsongen sätter igång. Han är så klart ett oskrivet kort, men som svenskfödd är han med i Breeders och Jockeyklubbens 2000 Guineas och även i flera storlopp. Först ska han så klart komma igång i vanliga lopp och vinna ett maidenlopp innan vi siktar vidare.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1