Dagbok

Stallets dagbok

Den här veckan har vädermässigt inte varit enkel för att hålla banan bra, omslag från minus till massor med plusgrader och idag började det så sakta frysa på igen. Tuffa omständigheter, men nästa vecka ser det bättre ut med mer konstant väder runt nollan, förhoppningsvis slipper vi de här stora skiftningarna.
Vi har hållit oss till travturer de senaste dagarna för säkerhets skull, men troligtvis kommer vi kunna komma igång mer med canters igen från och med imorgon eller på måndag.
Strax före lunch idag var det spännande möte i den s k referensgruppen och det är ett antal personer från banråd, tränarföreningen, SGS mm som får planen för banomläggningen presenterad av de ansvariga.
Inom kort kommer en testslinga med sand att läggas på volten utanför ingången till dirttrackbanan så att alla som vill kan få se, känna på och rida på den sand som kommer att läggas på dirttracken. Detta är steg ett av många i den planerade banomläggningen som ska göras nu under vintern och vara klar i god tid innan vårpremiären. Det känns skönt att det äntligen är på gång nu.
Nu fortsätter vi genomgången av hästarna och idag:
High Max- vann två lopp förra året samt hade ganska många goda placeringar. Han håller till i de lägre divisionerna, men gör det ändå bra i sin klass och några saker gör att jag tror och hoppas på ett snäpp bättre resultat i år.
För det första är han beroende av rätt ryttare och det kommer vi lägga mer krut på i år att se till att han startar där han kan få passande jockey vilket gör väldigt mycket positivt för hans chanser.
För det andra har han visat i träning att det finns kapacitet för högre klass än han håller till i, men hur ska vi nå dit med en häst som ändå startat en del och blivit sex år nu? Jo, de senaste åren har han självklart startat för fullt under vintern, men nu med inställda tävlingar så kommer han ha mycket tid på sig för uppbyggande grundträning inför säsongen och det ska bli intressant att se vad det ger eftersom det är något han inte har fått i samma grad tidigare. Man får försöka vända det negativa till något positivt och självklart hade jag hellre haft tävlingar, men vi får se om vi kan få ut något bra av det här ändå.
Planen är att starta på direkt från säsongen sätter igång och även att testa honom uppåt litegrann i klass under säsongen, t ex är Sunday Specials ett bra mål med fina pengar att tävla om.  

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi siktar på några nya inköp under våren och sommaren. 
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1