Dagbok

Stallets dagbok

Ganska många plusgrader idag och det smälte snö överallt. Travvägarna gick att trava på, men rakbanan hade börjat släppa alltför mycket. Nu är det väl ytterligare någon dag med värme innan det åtminstone på nätterna övergår till lite kallare grader igen. Vi höll oss till trav idag och det lär med största sannolikhet bli likadant imorgon.
Efter en dags uppehåll fortsätter vi nu genomgången av hästar och idag:
Snowfoot- denna knepiga men kapabla häst skulle egentligen debutera i slutet av november som tvååring. Att det tagit den tiden innan han var startklar berodde visserligen litegrann på att han var stor och inte så tidig, men även att startboxmomentet var en rejäl utmaning att komma tillrätta med. Jag vet inte hur många gånger vi har övat med honom i startboxarna, men det är ett ansenligt antal timmar vi spenderat där. 
Efter ett lyckat kval i november så blev han i den tilltänkta debuten bortvisad från startboxarna och det var med stor frustration vi bara fick öva vidare. På nyårsdagen förra året kvalade han igen för att sedan debutera med lätt seger drygt två veckor senare. Känslan när han passerade mållinjen först minns jag väldigt tydligt än, det var så mycket glädje, lättnad och känslor efter allt arbete som varit med honom.
Han startade ytterligare en gång under vintergaloppens dagar och vann även då efter en väldigt sen och snabb slutspurt. 
När det sedan efter några veckors uppehåll var dags för vårsäsongen att dra igång så fick vi ett rejält bakslag när Snowfoot återigen startboxvägrade. Att det inte hade varit tävling på några veckor påverkade honom och uppenbarligen behövdes repetition göras nära inpå start och det har vi hittat rutiner för sedan dess. Normalt sett brukar man inte traggla med startboxarna när de väl fungerar, men i det här fallet var det helt annorlunda. 
Det blev nytt kval och sedan var han kort slagen tvåa efter att ha suttit instängd nästan hela loppet, i loppet efter blev det seger igen. 
Därefter var det dags för hans första storlopp och han var femma (av femton startande) endast tre längder slagen i Jockeyklubbens 2000 Guineas vilket också var hans första gräslopp. 
I loppet efter som också var ett storlopp (Bro Park Trial) var han femma igen, 5,5 längd slagen. Det här var hans första lopp över längre distans och faktiskt den enda gången vi var lite besvikna på honom, även om han egentligen gjorde ett helt okej lopp. Det har känts som att han ska ha längre distans, men antingen har vi missbedömt det eller så var han inte på sitt bästa just den dagen. 
Det visade sig sedan att han hade en litet chip i ett bakben som vi tog bort, kan ha varit det han kände av i sin sista start för året även om det är oklart. 
Han sattes igång igen och planen var att han skulle göra ett par starter under vintern, men som bekant så blev det ju inställt. 
Nu är planen att han är redo för start när säsongen sätter igång och vi kommer testa honom igen över längre efter något inledande lopp. Han står just nu i 79 efter sex lopp med tre segrar och fina insatser. Hur långt upp han kan ta sig upp i handicap återstår att se, men att det finns mycket mer kapacitet i honom är vi helt säkra på. Han är en minst sagt knepig häst som har slösat mycket energi på annat än sina lopp. Samtidigt har han sakta men säkert uppfört sig bättre och lugnare, så kan han mogna mentalt har vi massor med hjälp bara av det. 
Jag vill avsluta med att ge en stor eloge till Vanessa som lägger ner enormt mycket kärlek, arbete och tålamod på Snowfoot. Hon är lugn och trygg med honom och det är guld värt.


 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1