Dagbok

Stallets dagbok

Så fortsätter vi genomgången av hästar med en häst per dag och idag:
Beach Road One- inledde förra året med seger och det var samtdigt hans tredje raka då han även vann två lopp i slutet av 2020. Med en utveckling från 78 till 89 på drygt ett halvår efter en lyckad och välbehövlig halsoperation år 2020 så var han förra året redo för att testa storlopp.
Skillnaden mot vanliga lopp när man möter den äldre eliten är att tempot från början av loppen oftast är enormt mycket snabbare. Därför är det inte ovanligt att en häst behöver få "farten i benen", vänja in sig vid hur pass fort det går från start. 
Hans första storlopp som äldrehäst var Pramms Memorial och han gjorde en fin insats som femma av tio startande och slog många etablerade storloppshästar, Jazz Explosion vann före Duca di Como.
Han var också kort slagen trea i Malmö Sommarhandicap, femma i Nickes och avslutade säsongen med att vara fyra i Listedloppet Peas and Carrots Mile, men då hade han tappat formen efter en lång säsong. Faktiskt så lång som 16 månader med regelbundna starter även om han aldrig startar tätt. Tycker han gjorde det bra förra året där han tog pengar i alla storlopp och nu siktar vi på att han ska kunna ta ett litet snäpp upp ytterligare kommande säsong. 
Vad talar för att han ska utveckla sig mer som sexåring? Framför allt tror jag att den vila han fått och den uppbyggande grundträningen han nu gör över vintern kommer göra stor positiv skillnad. Förra året startade han hela vintern därför att han kom igång sent på säsongen (efter halsoperationen) och därför blev det aldrig någon lugn vinterträning för honom. Kan han nu bli starkare i kroppen med det här arbetet så kommer det vara synnerligen värdefullt. Sedan var det som sagt hans första år med storlopp och han bör kunna växa in i eliten mer under det här året. 
Han är också en ganska sen häst och har faktiskt bara startat 24 gånger sammanlagt i livet, så trots en lång formtopp förra året så är han på inget sätt hårt tagen, det borde kunna finnas lite mer utveckling kvar och speciellt med de goda förutsättningar han kommer in i säsongen med. 
På det personliga planet är han en fantastiskt mysig häst med ett guldpsyke, den vänligaste och trevligaste häst man kan tänka sig. 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1