Dagbok

Stallets dagbok

Just nu är det ganska lugnt i stallet och det kommer det vara åtminstone denna vecka ut. Det är fortfarande några hästar som rids, men det är också många som får en vila nu när det inte är tävlingar. I nästa vecka kommer vi sätta igång de hästar som aldrig var planerade att starta i vinter och som redan har vilat ett tag medan de som tränat för fullt för tävling får ta det lugnt lite till eftersom de hållit igång ända till nyligen. 
Jag utlovade genomgång av hästarna inför säsongen och det sätter vi igång med nu, planen är att det blir en häst om dagen varje dag (även onsdag och söndag):
Quagmire- köpte vi av Mr Ascot från Wido Neuroths stall förra hösten och det har varit ett bra köp. Förra året tog han tre segrar och två tredjeplatser på elva starter och gick från klarhet till klarhet. Det tog oss också lite tid att hitta hur han ska ridas i loppen, vilka underlag han inte klarar av mm. Han är nu uppe i 76 i handicap och jag tror han kan utvecklas en bit till under kommande säsong, han gjorde det bra under den svåra fyraårssäsongen. Att man säger att det är en svår säsong beror på att en häst som är fyra år är ännu inte helt fullvuxen och färdigutvecklad, men från och med då ska den konkurrera med äldre hästar till skillnad mot två och treåringar som har sina egna lopp. 
Han har varit ganska känslig för banor med dåligt fäste och inte fungerat på dem, men vi tror att han bara kommer bli starkare i kroppen framöver och då kanske kunna tackla sådana banor bättre även om vi kommer försöka undvika det. 
Han vann faktiskt alla sina tre lopp förra året på dirttrack, men är egentligen snäppet bättre på gräs om bara banan är god. Han är en urstark häst som verkligen ska ha lång distans och han drar bara på i sitt eget tempo, oftast i front men det spelar egentligen ingen roll så länge ryttaren bedömer tempot rätt. 
Dessutom är han en väldigt personlig och klurig häst som har utvecklat ett stort självförtroende och det har han god hjälp av i loppen, han är både cool och säker.
Det ska bli spännande att se hans fortsatt utveckling under året. 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1