Dagbok

Stallets dagbok

Idag vänder det, från imorgon blir det ljusare för varje dag. Det kanske inte märks så jättemycket i början, men det känns ändå som en viktig uppmuntran att vi nu går mot ljusare tider. 
Känslan på morgonen var dock mest kyla, fy vad kallt det var! 8-9 minusgrader och det kändes ännu kallare än så. Vi tränade hästarna som vanligt, men höll oss i lugnare tempon eftersom banorna blir ganska lösa när det är så här pass kyligt. Banpersonalen skulle tydligen salta mer idag och det kommer vara en väldigt god hjälp för att få mera fäste i banorna. 
Vi behöver ju hålla igång träningen eftersom tävlingarna drar igång igen den 2 januari, alltså om mindre än två veckor. Det kommer att anmälas till den dagen på måndag och startanmälas nästa onsdag. 
Åringarna tränade vi idag också, stoet (namn är på gång!) var ute på rakbanan igen och blandade trav och lugn canter. Hon rör sig så klassigt och fint, bara flyter fram i galoppen och det kommer bli spännande att se vad det blir av henne...
Dharwin har nu haft ryttare på i boxen några gånger och börjat träna mer på styrningen. Han reds idag ute på stallgången utan ledare och där kan man då öva på att vända och styra, att han lyssnar på ryttaren vilket han också gör mycket bra.
Han är halvsyskon med Dhakota (hcp 73), men har inte alls hans knepiga psyke och är även i mitt tycke mer kraftfull i kroppen. 
Imorgon tar vi en lugnare dag med träningen, men på torsdag kör vi på som vanligt igen. 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1