Dagbok

Stallets dagbok

Här kommer som utlovat en banrapport, helt från mitt eget perspektiv och tycke (även om jag vet att vi tränare har en ganska enig syn på det mesta gällande banan).
Det som mest varit problem med dirttracken har varit att vi haft för lite material (dvs sand) på toppen och att tjälen som varit ganska isig har kommit upp för högt upp. 
Inte så konstigt att det blev problem när banan fick ligga orörd i nästan en vecka i minusgrader, det hann ju frysa till en hel del och banpersonalen har haft en tuff utmaning att försöka komma till rätta med det. 
Oron har varit att det funnits en risk att hästarna kommer ner på det hårda och isiga lager som ligger under sanden eftersom det översta lagret varit lite för tunt.
Så kom plusgraderna i veckan och banan smälte för fullt, det rann vatten och gegga. Men det medförde att mycket av tjälen smälte av och när det sedan blev kallt igår natt, ja då hade vi en helt annan bana. De där problemen med is under var helt borta och när vi grävde i banan så var det översta sandlagret med god marginal tillräckligt djupt och under det såg det också bra ut.
Nu har vi ju jättefina förutsättningar för tävling under vintern, utgånsläget är helt annorlunda än det var för bara några dagar sedan. 
Väderprognosen ser också gynnsam ut, det verkar som att det ska hålla sig på några minusgrader ett bra tag framöver vilket vore helt perfekt. 
Vi hade utan tvekan kunnat rida den här tävlingsdagen på onsdag, så det känns ganska onödigt att inte dagens tävlingar bara flyttades dit istället för att inställas. Men det ser i alla fall mycket bra ut inför de fyra planlagda tävlingsdagarna i januari. Sedan vill vi naturligtvis att de fyra inställda dagarna som blivit nu också ska tas igen, men där får det nog föras en del diskussioner om det med de som bestämmer. 
Vi har tränat för fullt idag både på dirttracken och rakbanan med hästar som var pigga och glada. 
Önskar er alla en fortsatt trevlig helg! 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1