Dagbok

Stallets dagbok

Jag som gnällde om att det var kallt häromdagen... Idag var det kallt på riktigt! Nästan 20 minusgrader och en bitande kyla som inte gav med sig på hela dagen. Vi inställde träningen, det käns inte nyttigt för varken hästar eller människor att träna i så kalla grader. Hästarna fick gå lite längre turer i walkern istället och de var isiga runt mulen när de kom in.
I stallet fokuserade vi på att hålla stängt så mycket som möjligt för att inte vattenkopparna skulle frysa, men ingenting är lättjobbat när det är så här kallt.
Däremot blir man ju lite uppiggad när man ser att väderprognosen lovar nollgradigt från onsdag och så långt fram man kan se, vad skönt med lite trevligare grader!
Vid 7.30-tiden hade vi möte nere i maskinhallen vid banan, vi var några av tränarna samt flera ur banpersonalen. Efter så kalla grader var banan mer frusen imorse än i helgen och det beror på att den inte är tillräckligt saltad än. Men salt var beställt och anlände under eftermiddagen och det kommer göra stor positiv skillnad för banan. Vi har fått besked nu ikväll att den eventuellt öppnar för träning redan imorgon, de saltar nu ikväll och kör den under natten.
Idag var det anmälningar till den 18e som verkar bli nästa tävlingsdag, redan till helgen är nog lite överoptimistiskt att hoppas på. Vi har tre hästar anmälda och jag tycker att döma av vårt möte idag att det känns lovande att det ska komma igång med tävlingar igen nu, att alla jobbar hårt för att få igång banan igen. 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1