Dagbok

Stallets dagbok

Trevlig lördag där vi så klart som vanligt tränade hästarna. Vi var också ute med åringarna, de fick jogga runt lite och därefter gå ut på en promenad över området för att bekanta sig lite mer med omgivningarna. De är så fina båda två!
Vid lunch när vi var klara satte vi igång grillen och det blev en gemensam lunch med tårta efteråt för att fira onsdagens segrar. Trevligt att alla i stallet kunde göra något tillsammans, vi blev kvar ett bra tag. 
Igår utlovade jag presentation om åringarna och det kommer här:
Dharwin- mörkbrun hingst e Moohaajim- Dharawal e Bushranger, uppfödare: Annika Stalfelt
Han är halvbror till Dhakota (hcp 73) som är e Barocci, att Moohaajim är pappa till Dharwin beror på att det rent blodsmässigt blev höga siffror med den kombinationen av föräldrar. Det finns ju program där man kan se hur blodslinjer passar tillsammans. 
Jämför man med Dhakota så är Dharwin betydligt mer kraftfull i kroppen och har också ett helt annat psyke, Dhakota var som unghäst väldigt knepig även om han lugnade sig med tiden.
Det jag fastnade för hos Dharwin är att han är snygg och bra byggd, rör sig elastiskt och fint samt verkar ha ett bra psyke vilket är viktigt.
Odöpt- brunt sto e Juniper Tree- Visanilla e Danehill, uppfödare Kastanjegårdens Stuteri
Hon är halvsyster till tvåårige Tin Win (i träning hos Lennart Reuterskiöld Jr) som vann förra veckan i sin andra start.
Rent blodsmässigt känns det högintressant med blodet Galileo (som är far till Juniper Tree) och Danehill (som är hennes morfar), en toppkombination!
Hon är stor men ändå gracil, en mycket fin häst som jag gillade direkt. Ni som följer sidan här vet ju att jag flög ner till Malmö över dagen för någon månad sedan för att titta på åringar och det var ingen tvekan om att det var henne vi skulle köpa. 
Hon är en andelshäst som man kan köpa in sig i från 10 procent och uppåt, vi har börjat sälja andelarna och är man intresserad av att vara med så hör av er via mail eller telefon.
Imorgon är det dags för tävlingar igen, vi har en kvalhäst och en starthäst. Kvalet rids redan kl 10.25 och det måste vara en av de tidigaste starter på en tävlingsdag som varit...?
Jag har uppdaterat med kommentarer om våra start/kvalhästar och ni hittar det som vanligt under fliken Starter ( & Resultat), så titta in där. 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi siktar på några nya inköp under våren och sommaren. 
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1