Dagbok

Stallets dagbok

Måndagar brukar ju vara lite av en rutinträningsdag, men inte idag. Det var grästräning för de hästar som startar på söndag och då har vi Snowfoot och Beach Road One som har större lopp på programmet.
Beach Road One har startat på gräset två gånger tidigare, men båda gångerna över 2100 meter vilket han inte står. Det har alltså varit prov utan värde. Så idag ville vi cantra på lite raskare för att se om han trivdes på gräset och hanterade det bra. Andreas var jättenöjd med hur han kändes och även för oss som stod vid sidan såg det bra ut. Det är Bobbie Killicks Minneslöpning som gäller på söndag och det blir intressant att se hur pass han räcker där.
Även Snowfoot trivdes fint på gräset och skötte sig också mycket bra. Man vet aldrig med honom när man ändrar upplägg med en annan bana än vanligt, men han agerade väldigt proffsigt. Däremot blev inte startspåret på söndag det bästa, spår 14 fick han.i klassiska Jockeyklubbens 2000 Guineas som blir hans första storlopp.
I övrigt tränade vi både på fältet och på banan samt longering för några av hästarna. 
Förutom startanmälan så var det en del anmälningar också, vi har två hästar den 20e på Bro Park. Det var också startanmälan idag till Övrevoll på torsdag, men eftersom reglerna är så krångliga så avstod vi och väljer andra lopp istället. Man får bara vara inne i landet samma dag och det gör att antingen får man anlända på natten eller så får man övernatta i Årjäng eller liknande och göra två resor istället. Det känns som att det sliter mer på hästarna och för oss blir det inte heller så enkelt eftersom man inte får ta in på hotell eller ens tanka i Norge, det är totalt besöksförbud i butiker för icke-norrmän. 
Vi kan absolut organisera det hela även om det är lite omständligt, men när det finns andra bra lopp i närtid så är det bättre att välja det kom vi fram till.
Imorgon är det startboxträning på programmet förutom den vanliga träningen.

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1