Dagbok

Stallets dagbok

Efter gårdagens ihållande regn så hade jag inga skyhöga förväntningar på dagens träningsmöjligheter. Inledde direkt med en tur till banan och därefter till rakbanan för att kontrollera status. Alla banor låg packade (precis som de ska vara när det har regnat) och speciellt dirttracken kändes väldigt geggig. 
I det läget blir förutsättningarna sådana att man mer kan motionera än träna, dvs trava och jogga runt väldigt lugnt. När dessutom vädret var kallt med regn i luften (har full vintermundering på just nu med termobyxor och vinterjacka...) så valde vi att ställa in dagens träning förutom lite longering för några av hästarna.
En extra ledig dag tror jag bara de mår bra av, men imorgon kommer vi rida även om banorna inte torkat upp helt. De kan inte vara lediga hur mycket som helst, men just idag så kändes det bättre att låta dem få extra långa turer i skrittmaskinen än att träna med tveksamma förutsättningar.
Istället passade vi på att hinna med lite storstädning, sortering av täcken mm. Det känns alltid skönt att få sådana där icke-nödvändiga men nyttiga och trivselhöjande saker gjorda när det finns lite tid över som man inte räknat med.
Snowfoot mådde bra och hade tagit sitt lopp fint. Han höjdes från 74 till 78 i hcp och står därmed bra inne i kommande storlopp. Nästa lopp blir om två veckor och det är utskrivet på gräs vilket jag hoppas att det blir då vi tror att gräs ska vara ännu bättre för honom. Dock måste nog våren raska sig hit för att få fart på grästillväxten, just nu ser det lite klent ut. Men väderprognosen nästa vecka säger 17-18 grader varmt, hur härligt låter inte det?

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1