Dagbok

Stallets dagbok

Så var det måndag och som oftast en intensiv arbetsdag med mycket på programmet. Utöver den vanliga träningen blev det också startboxövning med Snowfoot inför onsdag och denna gång med Andreas. Det gick toppenbra och nu hoppas vi att Snow sköter sig lika fint i övermorgon.
I övrigt både skoning och lite rutinkontroller av veterinären, sådant som tar en del tid i anspråk.
Det var startanmälan idag till på söndag och då har vi Sharp Eye och High Max till start. Det var också anmälningar till Göteborgs vårpremiärdag om knappa två veckor och vi anmälde några hästar dit. Vi får hålla tummarna för att de har soligt och varmt väder tills dess så att gräset hinner växa på så mycket som möjligt efter den här kalla starten på våren. 
Såg ni Kentucky Derby natten till söndag? Bob Baffert vinner sin sjunde tränarseger där, minst sagt imponerande. Han är inte bara ett proffs på att träna utan även på intervjuer/presskonferenserna innan och efter, alltid lika roligt och intressant att lyssna på.
Historien bakom segrande häst Medina Spirit är utan tvekan något helt extra. Han köptes på auktion i januari som ettåring för det minst sagt blygsamma priset 1000 dollar (alltså inte ens 10 000 kr). Som tvååring i juli såldes han på Breeze up auktion för 35 000 dollar (dvs knappa 300 000 kr) och just då var det så klart en bra förtjänst för säljaren. Dock kanske inte lika bra nu med tanke på att han inte bara vann evig ära genom derbysegern utan även 1,86 miljoner dollar (ca 15,5 miljoner kronor). 
Det blev mycket siffror här, men summeringen är att det går att för minst sagt blygsamma pengar (ynka 1000 dollar) hitta en häst som räcker till att vinna ett av världens absolut största och mest prestigefyllda lopp. Även om man inte har en blåblodig stam så kan man vara den individen som har allt ändå. Det är sådant som är roligt!

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1