Dagbok

Stallets dagbok

Även idag var det tvätt som gällde, men som jag skrev igår så var upplägget lite annorlunda. Först tränade vi klart hästarna och förberedde allt under tiden, så när sista turen hade varit på banan så satte vi igång med själva tvättandet. Det blev betydligt bättre att fokusera på en sak i taget, men tidsmässigt tog det längre tid. 
Nu är i alla fall ena stallet helt klart och det andra stallet blir efter helgen, vi behöver nog någon dags andrum innan vi fortsätter.
Här kommer då som utlovat de sista hästarna som ska presenteras inför säsongen:
Timo Nurmos- inledde ju förra året med Dubaivistelse och en andraplats i Meydan Trophy vilket verkligen var enormt stort och ett kvitto på hans kvalitet. 
Framåt våren fick han först en bihåleinflammation och därefter massa diffusa problem som vi till slut lokaliserade att det troligtvis kom från hans hovar/skor. Detta är helt löst nu och han ser sedan ett bra tag tillbaka ut precis som han ska och mer därtill.
Han har 86 i handicap, men vi tror att han kan mycket mer än så och har stora planer för honom i år. Han inleder dock med ett vanligt handicaplopp när grässäsongen sätter igång, det är på gräs han ska hålla till. 
High Max- är en häst som blandar och ger. Han håller till i enklare klass, men visar i träning mer kunnande än så och det är ju det man vill få ut. När vi testade honom över lång distans på Nyårsdagen blev det en övertygande seger och därefter har han startat i amatörlopp där själva loppupplägget inte riktigt passat honom, men han har i alla fall varit placerad. Kan vi nu hitta rätt med honom så bör han kunna höja sig minst ett snäpp till.
Kew Bridge- har vunnit en gång men inte visat i närheten av vad vi hoppas på. Efter att endast ha startat henne över stayerdistans så testade vi 1200 meter den sista tävlingsdagen innan uppehållet och hon tog överraskande front från start och blev trea. Med en mer specialisering på kortare så borde hon kunna både plocka ett antal segrar och höja sig, det är verkligen upp till bevis för henne.
Det var alla hästar det och vi ser fram emot vårsäsongens början med stora förhoppningar. Det är ju det som är roligt med den här sporten; alla planer, drömmar och förväntningar man har. De gånger de infrias är det så mycket glädje så det är svårt att förklara.
Imorgon tränar vi som vanligt, men jag vill redan nu passa på och önska en Glad Påsk till er alla!

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1