Dagbok

Stallets dagbok

Vad härligt att vi nu är inne i april och att det mer officiellt är vår. Även om morgonen var lite kall så blev det en varm och solig vårdag idag.
Idag inledde vi tvätt av stallet vilket är ett enormt tidskrävande och tungt arbete. Normalt sett brukar vi dela det på två dagar, men efter lite funderande så har vi denna gång delat upp det på fyra dagar för att det ska bli mer hanterligt samt att vi också tränar hästarna som vanligt och det här är ett arbete vi gör utöver de vanliga rutinerna. 
Så idag inledde vi med högra sidan av "hingststallet" (där valacker och hingstar bor, men inga ston) och det tog sin tid och krävde en hel del planering på förhand. Boxarna ska tömmas helt på strö och alla saker måste ut, när väl själva tvättandet sätter igång kan ingen häst i det stallet vara inne. 
Det är jobbigare än man kanske tror, men så värt det efteråt. Det blev så fint och fräscht på alla sätt, det känns väldigt bra att få det här gjort nu innan vårsäsongen sätter igång.
Imorgon fortsätter vi med andra halvan av stallet, men då kommer vi lägga om själva planerandet och se om det fungerar bättre rent logistiskt. Idag tvättade vi samtidigt som vi tränade, men imorgon tänkte vi träna först och tvätta sen.
Själva träningen idag gick fint, några hästar tränade på rakbanan men de flesta var ute på dirttracken som nu åter är öppen efter det större jobb som gjorts.
Egentligen hade jag utlovat redovisning av de sista hästarna, men efter en maxad dag så får det vänta tills imorgon.

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1