Dagbok

Stallets dagbok

Vad härligt att vi nu är inne i april och att det mer officiellt är vår. Även om morgonen var lite kall så blev det en varm och solig vårdag idag.
Idag inledde vi tvätt av stallet vilket är ett enormt tidskrävande och tungt arbete. Normalt sett brukar vi dela det på två dagar, men efter lite funderande så har vi denna gång delat upp det på fyra dagar för att det ska bli mer hanterligt samt att vi också tränar hästarna som vanligt och det här är ett arbete vi gör utöver de vanliga rutinerna. 
Så idag inledde vi med högra sidan av "hingststallet" (där valacker och hingstar bor, men inga ston) och det tog sin tid och krävde en hel del planering på förhand. Boxarna ska tömmas helt på strö och alla saker måste ut, när väl själva tvättandet sätter igång kan ingen häst i det stallet vara inne. 
Det är jobbigare än man kanske tror, men så värt det efteråt. Det blev så fint och fräscht på alla sätt, det känns väldigt bra att få det här gjort nu innan vårsäsongen sätter igång.
Imorgon fortsätter vi med andra halvan av stallet, men då kommer vi lägga om själva planerandet och se om det fungerar bättre rent logistiskt. Idag tvättade vi samtidigt som vi tränade, men imorgon tänkte vi träna först och tvätta sen.
Själva träningen idag gick fint, några hästar tränade på rakbanan men de flesta var ute på dirttracken som nu åter är öppen efter det större jobb som gjorts.
Egentligen hade jag utlovat redovisning av de sista hästarna, men efter en maxad dag så får det vänta tills imorgon.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1