Dagbok

Stallets dagbok

Helt maxat utan en lugn stund är en bra sammanfattning av dagen. Träning som vanligt naturligtvis och allt stallarbete vilket brukar innebära att vi har fullt upp. Nu var dessutom hovslagare, veterinär och tandläkare på plats under dagen och det var liksom något extra vi skulle göra precis hela tiden.
Nu så här efteråt så får man ändå säga att det var en väldigt effektiv dag där vi fått skoning gjord, hälften av hästarna vaccinerade samt dryga hälften av hästar genomgångna i tänderna.
Idag var också första anmälan för våren eftersom Jägersro inleder säsongen den 11 april. Vi siktar på att åka dit och vi anmälde Quagmire och High Max. Bara att få anmäla igen känns ju som ännu ett steg mot tävlingssäsongens början, man längtar nu!
Nu fortsätter genomgången av hästarna:
Mr Tooma Global- tog tre segrar förra året och gjorde det mycket bra. Speciellt stark var han över 1200 meter där två av hans vinster togs och även om han är ganska allround och kan starta upp till 1600 meter så är frågan om inte han är mer av en sprinter. Vi kommer troligtvis försöka hålla oss till kortare distans och försöka utveckla honom mer genom att specialisera honom där. Han har nu 78 i handicap och kanske kan han ett par kilo till?
Stureplan- har varit borta från tävlingar länge efter en hovskada. Egentligen var planen att starta under senhösten/vintern, men när det blev kallt valde vi istället att vänta till våren för att slippa sätta igång med tävlandet på en tung och lös vinterbana.
Han har 86 i handicap och tillhör alltså det översta skiktet, men med tanke på att han inte startat på länge så har vi inte till en början siktat in oss på några storlopp. Istället får han börja i vanliga Guldhandicapper och sedan får vi se hur pass han räcker, kanske kan vi ha några större lopp att satsa på inför hösten?
Det var dagens hästar det och imorgon fortsätter vi så klart.
Imorgon är det endast rakbanan som gäller för träningen, dirttracken är stängd nu i två dagar. Det är ett större arbete som ska göras efter vintern med att jämna upp alla nivåer underifrån och uppåt vilket man gör med hjälp av en laserhyvel som kan läsa av djupet. Banan har varit toppfin nu, men det är så klart viktigt att se tlll att det även längre ner är jämnt överallt.

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1