Dagbok

Stallets dagbok

Vilken härlig vårdag! Redan kl 06.00 när jag körde in på stallområdet sken solen och det fortsatte den med hela dagen. 
Träning i ganska friska tempon för flertalet hästar stod på programmet och hela arbetsdagen flöt på mycket bra. Allt blir också enklare och roligare när vädret är som idag och man verkligen känner hur mycket våren är på gång nu.
Vi har haft vintertäckena kvar på hästarna eftersom nätterna har varit ganska kalla, men nu börjar det bli dags att ändra det om vädret håller i sig. Idag bytte vi på de som har de allra tjockaste täckena, för dem började det bli för varmt.
Det är mycket sådant att tänka på när det pendlar fram och tillbaka mellan vinter och vår; öppna fönsterna eller ha dem stängda, hästarna får inte vara för varma och inte heller frysa. Man får anpassa sig efter varje dags förutsättningar som ju ändras väldigt fort just så här års.
Jag utlovade igår en genomgång av hästarna inför säsongen med ett par hästar per dag. Så vi inleder idag med tvååringarna:
Vi har än så länge endast två tvååringar och båda är svenskfödda. Planen var egentligen att även köpa några importer, men med coronan blev det för svårt att åka utomlands under hösten där dessutom de flesta auktioner var stängda eller väldigt begränsade. Därför är planen nu att förhoppningsvis kunna åka på någon eller några breeze up auktioner under våren och köpa ett par tvååringar ytterligare. 
Här kommer då de två fina tvååringar vi har i stallet nu:
Sandstorm- han golvade mig totalt första gången jag såg honom eftersom han hade en sällsynt stjärnglans och en utstrålning som är ovanlig.
Han är väldigt stor, men ändå inte tung eller klumpig. Han gör all träning så enkelt utan ansträngning, så det skulle vara lätt att förivra sig och öka upp hans träning för tidigt. Han behöver dock växa klart i kroppen med tanke på hans storlek och realistiskt är att han kommer till start under andra halvan av sommaren som tidigast. Det gäller att ha is i magen med en sådan häst som i stort sett aldrig blir trött, vill man ha ut hans fulla potential så ska man ta det lugnt och låta honom utvecklas till fullo först. 
Douze Points- tror vi kan vara ett riktigt fynd. Han var inte så stor när vi köpte honom, men det berodde mest på att han är född först i mitten av maj. De månader han låg efter sina tidigare födda årskamrater betyder ingenting när hästarna är gamla nog att tävla, men just när de säljs på auktionen så ser en senare född häst oftast mindre ut.
Han har växt mycket och är vad vi tror ganska tidig i typen. Han är kvick i steget och rör sig väldigt lätt, han har verkligen utvecklats mycket fint och vi är enormt nöjda med honom.
Det är två väldigt olika hästar som vi har stora förhoppningar på både i år och inför den klassiska treårssäsongen nästa år.
Jag håller som bäst på att sälja de sista andelarna i Douze Points, så hör av er till mig via mail eller telefon om ni vill veta mer om honom.

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1