Dagbok

Stallets dagbok

Nu har vi haft två väldigt lugna dagar tisdag och onsdag eftersom vi vaccinerade flertalet hästar i måndags. Tre av dem fick en temphöjning dagen efter vilket är en ganska vanlig reaktion på vaccineringen. Dessa fick ledigt även idag, men i övrigt var det träning som vanligt. 
De som har startat nu under vintern vilar ju ett tag och hur länge är väldigt individuellt. Idag var det igångsättning för Quagmire och House in Order. Quagmire har vilat i dryga 2,5 vecka, men varit så pigg och otålig att han visat tydligt att det är dags att sätta igång honom igen lite lugnt åtminstone. 
House in Order har bara vilat i dryga 10 dagar, men han mår bäst i både kropp och hull av att inte vila för länge. Dock får han får hålla sig i återhållsamma tempon ett tag framöver innan vi börjar öka på igen inför vårsäsongens lopp.
Stureplan var ute och galopperade i snön på fältet och han är stark som en björn, han älskar verkligen att få träna där och vill gärna dra på. Andreas har fått kämpa med honom varje dag för att hålla honom, idag gick det mycket kontrollerat och fint.
Övriga hästar var ute på rakbanan eller området och alla skötte sig bra även om de var ganska pigga och studsiga.
Nästa vecka verkar det kunna slå över helt till plusgrader vilket är både bra och dåligt. Dåligt eftersom det då förmodligen blir några dagar med väldigt begränsade träningsmöjligheter när både snö och tjäle smälter. Samtidigt är det ju bra om den processen går fortare, så kanske hellre några dagars rejäl gegga och sörja på banorna för att därefter ha vår och sommarbanorna klara. Nu längtar vi till våren, den får gärna anlända väldigt snart.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1