Dagbok

Stallets dagbok

Sviiinkallt imorse! Hemma var det nästan 20 grader kallt, men väl framme på Bro Park så var det något bättre, ca 13-14 minusgrader. Förra vintern frös vattnet i stallarna när kylan slog till, men till i år har de vintersäkrat med bl a värme vid vattenrören. Lite halvfruset i själva kopparna, men vattnet flödade på bra, så det var lätt åtgärdat. 
Det ska också sägas att vi var inte helt med på noterna att det skulle bli så här kallt så luftflödet både uppe i taket och inne vid boxarna stod ganska öppet. Nu har vi stängt till lite mer och så får vi ha det tills graderna går upp igen. Tycker annars att det är viktigt att ha det så luftigt och öppet som möjligt, hellre lite kallt men med bra luft.
Hade det varit november nu så hade de här graderna känts väldigt deprimerande, men nu är ju faktiskt snart februari slut så det här borde vara ett av de sista bakslagen innan vi får lite mer värme.
Banorna var bra körda över natten och det var inga isklumpar eller så, men när det blir så här kallt så blir ju banan ändå lös. Vi valde därför att ta det lugnare med träningen idag efter en vecka med något raskare tempon. Hellre hålla sig i lugna canters tills vi får tillbaka bra fäste i banan igen.
Hästarna skötte sig bra och såg fina ut. Jag längtar dock tills vi får se dem på den nya dirttrackbanan av två anledningar. Främst för att det blir ett bättre träningsupplägg där när man väl ska börja träna på raskare (som grundträning fungerar rakbanan helt utmärkt), men också för att man får en mycket bättre uppsikt över hästarna när de tränar på stora banan. Man ser dem hela varvet, man ser hur mycket de är på bettet över upploppet och man kan klocka dem och ha en helt annan koll. Det är inte lång tid kvar nu tills vi får träna där igen, ser verkligen fram emot det!
Idag åkte Marius Federigo till sitt nya hem, nu blir han ridhäst. Han är nio år och han har gjort sitt som galopphäst, nu är han värd ett nytt liv som ridhäst med en egen matte. Han har under hela sin karriär aldrig haft en skada och han har varit en riktig hedershäst som gjort många fina prestationer. Jag fick sedan rapport om att resan gick bra och allt verkade toppen så här långt!
Han är ju en stor och flott häst med mycket utstrålning, vi tror att han kommer passa jättebra som ridhäst.
Nu önskar jag alla en fortsatt trevlig helg! 

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1