Dagbok

Stallets dagbok

Idag kom beskedet att resten av tävlingsdagarna (13e, 17e, 20e samt Nyårsdagen) innan uppehållet ställs in och banomläggningen påbörjas tidigare.
Det var lite snopet med Label Black som skulle debutera på onsdag samt Tailwind och House in Order som startanmäldes idag till på söndag.
Kan dock ändå förstå beslutet och tycka att det var helt rätt. Nu har vi ställt in två tävlingsdagar i rad och de här kommande dagarna ligger tätt. De senaste tre veckorna har banan endast varit bra ett fåtal dagar. Det är massor med vatten i banan och sanden är för känslig, där är grundproblemet. Ser man då att det är liten chans till bra tävlingsförhållanden så känns det bättre att sätta igång med omläggningen så fort som möjligt.
Viktigt att de här inställda dagarna och loppen kommer tillbaka och kommer oss tillgodo nästa år, vilket vi har blivit lovade.
För mig känns detta som helt rätt beslut, men jag har samtidigt stor förståelse för att de stall som haft ett tufft år och kanske hade många starthästar nu inte är så glada. Det är inte lätt att vara tränare och sådana här beslut påverkar naturligtvis enormt.
Det här är återigen en sådan situation där Svensk Galopp i stort sett omöjligt kan vinna, vad de än gör så tycker många att det är fel. Nu är det en hel del folk som är upprörda över detta, men hade Tävlingsledningen fortsatt att försöka genomföra tävlingar och fått ställa in igen så hade det blivit kritik för att de inte stoppat i tid när de såg att banan inte klarar de här extrema väderväxlingarna.
Som alltid så är ju säkerheten för hästarna prio ett och när inte banförhållanden är bra så känns en tidigare omläggning som rätt väg att gå. Nu vinner vi två veckor vilket kan vara väldigt värdefullt i slutändan och kanske kan till och med tävlingssäsongen inledas tidigare?

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Följande tvååringar finns det andelar kvar i:
  Kew Bridge e Jukebox Jury, tyskfött sto 20 procent kvar, i detta fall säljs andelarna som ett undantag i 5 procent och uppåt och det är via Easy KB.
  Vi har också en relativt ny ännu odöpt tvååring e Mastercraftsman. Här håller vi på och bildar ett konsortium och det är möjligt att det kan bli någon andel kvar där eventuellt.
  Det här är verkligt högklassiga individer med stark stam och de siktar mot storlopp både i år och nästa år. De har kommit långt i sin träning och ser mycket lovande ut båda två.

  Vill du bli delägare eller ha mer info? Kontakta Caroline!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1