Dagbok

Stallets dagbok

Under natten snöade det ymnigt och det fortsatte hela förmiddagen. Samtidigt låg graderna runt noll och det är då det blir kramsnö som fastnar i hovarna när man rider. Hästarna får s k snöstyltor, snön packas och blir bara högre och högre och då går de nästan på tå. Ibland släpper styltorna av sig själva och ibland sitter de kvar, oavsett så är det en rejäl risk för vrickning eller att att de halkar rejält.
Vi hade en häst för många år sedan som skulle starta på söndagen, på lördagen red jag ut honom en sväng i skogsslingan som fanns på Täby Galopp och det var just kramsnö då. Dagen efter stod han med en vrickning och det tog nästan fyra månader innan han var helt bra igen, det blev bakslag flera gånger. 
Det man lärde sig då är att det är bättre att skippa ridningen en dag när det är tveksamt underlag än att träna till varje pris.
Idag avvaktade vi tills några andra stall var ute och red, kollade med dem och visst fastnade snön. Så det blev längre walkerturer idag och ingen ridning.
Istället körde vi ordentlig storstädning och lite annat samt friserade manen på vår nya åring. Inser nu med allt med banan att jag inte skrivit så mycket om honom.
Han är jättefin, snygg och cool och verkar ha blivit hemtam direkt. Än så länge har han inte påbörjat någon inridning utan vi har varit ute och promenerat med honom. Vi kommer börja med longeringen snart och det ska bli spännande att se mer hur han rör sig. Vet att jag tjatat om det, men det är nästan overkligt så fina åringar vi har!
Vill ni se en liten huvudbild på honom så kolla in under fliken Våra hästar, där finns nu en bild som togs idag.
Imorgon försöker vi rida lite turer om vädret är med oss!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt på två stycken åringar tillsammans. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av en startklar häst? Tvååriga Power of Attorney har kvalat och siktar på debut inom kort och där finns enstaka andel kvar till salu. Han är anmäld i Norsk Derby 2019 och är en häst med stayerförmåga.

  Vill du bli delägare eller ha mer info? Kontakta Caroline!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1